Kuierroute Lierdal

Type: Wandelroute
Afstand: 4.5 km

Kuierroute Lierdal

Type: Wandelroute
Afstand: 4.5 km

De Kuierroute Lierdal is een mooie wandeling tussen Molenhoek en Malden. Je komt langs een oude Romeinse weg en ontdekt het Maaslandschap op de grens tussen Gelderland en Limburg.

De Kuierroute Lierdal is een wandeling door het gevarieerde landschap tussen Malden en Molenhoek. Het zogeheten Lierdal geeft een ‘doorkijk’ vanuit het Maaslandschap naar de stuwwal van Groesbeek.

Het open, glooiende en bosrijke gebied ten zuiden van Heumensoord, bestaat oorspronkelijk uit cultuurland, bosjes en heide. De Kuierroute wandeling brengt je onder andere over het tracé van een oude Romeinse weg langs de grens tussen Gelderland en Limburg die hier al sinds de twaalfde eeuw ligt. De route voert ook langs een aantal erfgoedboomgaarden en monumenten. De route is rolstoeltoegankelijk.

Het startpunt van de Kuierroute Lierdal ligt bij Van Der Valk Hotel De Molenhoek in Molenhoek. In de zomer kun je hier heerlijk op het terras zitten. Onderweg kom je langs een dassencompensatiegebied Sluisweg. Ben je met je hond, dan kun je om de dassen niet te verstoren de Oosterkanaaldijk en daarna de Molenstraat volgen. Vanaf de dijk heb je goed zicht op het compensatiegebied. 

Voor meer informatie en een gratis routebeschrijving in PDF-formaat kijk je op bosenkuil.nl.

Afstand
4.5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Rijksweg 1
6584 AA Molenhoek
Eindpunt: Rijksweg 1
6584 AA Molenhoek