Kuierroute Lierdal

Type: Wandelroute
Afstand: 4,5 km

Kuierroute Lierdal

Type: Wandelroute
Afstand: 4,5 km

De Kuierroute Lierdal is een mooie wandeling tussen Molenhoek en Malden. Je komt langs een oude Romeinse weg en ontdekt het Maaslandschap op de grens tussen Gelderland en Limburg.

Neem alvast een kijkje

De Kuierroute Lierdal is een wandeling door het gevarieerde landschap tussen Malden en Molenhoek. Het zogeheten Lierdal geeft een ‘doorkijk’ vanuit het Maaslandschap naar de stuwwal van Groesbeek.

Het open, glooiende en bosrijke gebied ten zuiden van Heumensoord, bestaat oorspronkelijk uit cultuurland, bosjes en heide. De Kuierroute wandeling brengt je onder andere over het tracé van een oude Romeinse weg langs de grens tussen Gelderland en Limburg die hier al sinds de twaalfde eeuw ligt. De route voert ook langs een aantal erfgoedboomgaarden en monumenten. De route is rolstoeltoegankelijk.

Het startpunt van de Kuierroute Lierdal ligt bij Imkerij de Immenhof bij Heumen en Molenhoek. In de zomer kun je hier heerlijk op het terras zitten. Ook de Imkerij zelf is te bezoeken. Onderweg kom je langs een dassencompensatiegebied Sluisweg. Om de dassen niet te verstoren kun je de Oosterkanaaldijk en daarna de Molenstraat volgen. Vanaf de dijk heb je goed zicht op het compensatiegebied. 

Voor meer informatie en een gratis routebeschrijving in PDF-formaat kijk je op bosenkuil.nl.

Kuierroute Lierdal
Afstand
4,5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Rijksweg 224
6582 BZ Malden
Eindpunt: Rijksweg 224
6582 BZ Malden