Pannenkoeken Eten

Een heerlijke traditionele pannenkoek met spek en stroop? Of ga je toch liever voor iets spannenders en kies je een pannenkoek met gegrilde paprika, hummus en avocado? Het kan tegenwoordig allemaal, en dat maakt pannenkoeken eten zo leuk! Samen pannenkoeken eten is een feest waar voor iedereen wel iets lekkers tussen zit. 

Leuk weetje: dat pannenkoeken al eeuwen worden gegeten is wel bekend, maar wat je misschien niet zou denken is dat de eerste pannenkoeken uit Nepal en China kwamen. Ze werden toen voornamelijk gemaakt met boekweit en het recept is meegenomen naar Nederland door de kruisvaarders. Tegenwoordig worden pannenkoeken over heel de wereld gegeten en heeft ieder land er zijn eigen draai aangegeven. Wij vinden de Nederlandse pannenkoek natuurlijk het lekkerst!

Zoet of hartig, niets zo fijn als lekker neerstrijken en smullen bij een pannenkoekenhuis na een dag op pad. Maar wist je dat bij vele pannenkoekenhuizen de menukaarten breder zijn dan alleen pannenkoeken? Van Nijmeegs Marikenbrood, een plak gemberkoek, een uitsmijter met alles 'drop en dran' tot een pasteitje wildragout: er is keuze genoeg!

In het Rijk van Nijmegen vind je heel veel pannenkoekenrestaurants. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal dus! Van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen. 
 

Onze tips - eet smakelijk!

Pannenkoekendag

Op vrijdag 18 maart is het weer zo ver, de Nationale Pannenkoekendag! Een heerlijke feestdag voor alle pannenkoekenliefhebbers. Het meest bijzondere aan deze dag is dat de basisschoolkinderen pannenkoeken bakken voor de ouderen van hun buurt. Opa's en oma's worden volledig in het zonnetje gezet onder het motto 'Bak mee voor de ouderen!'. Doe jij ook mee? 

Lees verder

Sint Pannekoek

Van jongs af aan leer je dat je niet mag spelen met je eten, maar er is één dag in het jaar waarom die regel niet geldt. Dat is op 29 november, dan is het Sint Pannekoek: het grootste pannenkoekenfeest van het jaar. In het jaar 1986 wordt de traditie vermeld in de strip 'Jan, Jans en de kinderen' door Jan Kruis. Op 29 november bakte moeder Jans een flinke stapel met pannenkoeken. Toen vader Jan thuis kwam had iedereen een pannenkoek op het hoofd en riepen ze: "Een vrolijk en gezegend Sint Pannekoek!" Deze dag is uitgegroeid tot een feestelijke traditie waar iedereen een pannenkoek op het hoofd legt. Vier deze dag met ons en deel je 'pannenkoek-op-het-hoofd-selfie' met #visitnijmegen

Lees verder
Strooppot