Pannenkoeken Eten

Een heerlijke traditionele pannenkoek met spek en stroop? Of ga je toch liever voor iets spannenders en kies je een pannenkoek met gegrilde paprika, hummus en avocado? Het kan tegenwoordig allemaal, en dat maakt pannenkoeken eten zo leuk! Samen pannenkoeken eten is een feest waar voor iedereen wel iets lekkers tussen zit. 

Leuk weetje: dat pannenkoeken al eeuwen worden gegeten is wel bekend, maar wat je misschien niet zou denken is dat de eerste pannenkoeken uit Nepal en China kwamen. Ze werden toen voornamelijk gemaakt met boekweit en het recept is meegenomen naar Nederland door de kruisvaarders. Tegenwoordig worden pannenkoeken over heel de wereld gegeten en heeft ieder land er zijn eigen draai aangegeven. Wij vinden de Nederlandse pannenkoek natuurlijk het lekkerst!

Pannenkoekenboot

Varen… en onbeperkt pannenkoeken eten! En dat het hele jaar door op de Pannenkoekenboot. Onderweg zie je de mooiste plekjes; zo kom je langs de Ooijpolder, vaar je onder de Nijmeegse bruggen en langs de stad. Twijfel je over de pannenkoek die je moet kiezen? Dat hoeft niet! Je kan er zoveel kiezen als je wilt! 

Speciaal voor de jongste gasten is er in het ruim een mega grote ballenbak en er zijn kleurplaten met kleurtjes, zodat ze zich geen moment hoeven te vervelen. Na de pannenkoeken kun je heerlijk uitwaaien op het dek en maak je de mooiste foto’s van Nijmegen.

Lees verder

Keuze genoeg!

Zoet of hartig, niets zo fijn als lekker neerstrijken en smullen bij een pannenkoekenhuis na een dag op pad. Maar wist je dat bij vele pannenkoekenhuizen de menukaarten breder zijn dan alleen pannenkoeken? Van Nijmeegs Marikenbrood, een plak gemberkoek, een uitsmijter met alles 'drop en dran' tot een pasteitje wildragout: er is keuze genoeg!

't Hoogstraatje

‘t Hoogstraatje is al meer dan 30 jaar een begrip in Nijmegen. Vooral om hun heerlijk pannenkoeken, hartig of zoet, met meergranen-, boekweit- of speltbeslag of liever een veganistische pannenkoek. Het kan allemaal. Op het terras is het genieten met uitzicht op het historische Valkhofpark en blijf je lekker warm met verwarmde kussens. Voor de kids is er een leuke speelkelder, zijn er spelletjes en boekjes en een leuke kleurplatenwedstrijd waarbij de kids een prijsje kunnen winnen. Kortom; een heerlijk plekje voor het hele gezin!

Lees verder

De Duivelsberg

Midden in natuurreservaat de Duivelsberg vind je dit gezellige pannenkoekenrestaurant. De ideale uitvalsbasis na een heerlijke wandeling in de natuur zoals de N70 Natuurwandelroute, het Pieterpad of het Lingepad. En na al die inspanning smaakt de pannenkoek natuurlijk nog lekkerder! 

Op de menukaart staan voornamelijk pannenkoeken maar ook poffertjes, broodjes, uitsmijters en nog veel meer. Elke maand is er een nieuwe 'proef'pannenkoek. De Topperpannenkoek is een pannenkoek waar een goed doel aan verbonden is. Er kunnen ook pannenkoeken in boekweit of 4 granen beslag gemaakt worden.

Lees verder

Onze tips - eet smakelijk!

Pannenkoekendag

Op vrijdag 8 maart is het weer zo ver, de Nationale Pannenkoekendag! Een heerlijke feestdag voor alle pannenkoekenliefhebbers. Het meest bijzondere aan deze dag is dat de basisschoolkinderen pannenkoeken bakken voor de ouderen van hun buurt. Opa's en oma's worden volledig in het zonnetje gezet onder het motto 'Bak mee voor de ouderen!'. Doe jij ook mee? 

Lees verder