Combinatie van natuur en stad in het Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen is het perfecte gebied voor een weekendje bijkomen. Of je nu lekker wilt fietsen en wandelen in de natuur, of juist de stad wilt ontdekken. In het Rijk van Nijmegen kom je helemaal tot rust op je eigen manier. De combinatie van natuur en de stad is uniek! Doe bijvoorbeeld vitamine D op in een van de prachtige natuurgebieden bij Berg en Dal en verken daarna het centrum van Nijmegen. Hieronder vind je van alles wat je kunt doen voor de ultieme 48 uur opladen in het Rijk van Nijmegen!

 

heerlijk buiten zijn

Begin je 48 uur opladen in het Rijk van Nijmegen heerlijk in de frisse buitenlucht! Vanuit het centrum van Nijmegen ben je namelijk binnen 'no time' midden in de natuur! De diverse prachtige natuurgebieden in het Rijk van Nijmegen bieden tal van mogelijkheden voor recreatie. Spring op de fiets of trek je wandelschoenen aan en kom tot rust in bijvoorbeeld de Ooijpolder, die zich op loopafstand van de Waalkade in centrum Nijmegen bevindt. Ook op onder andere de Mookerheide, de Hatertse & Overasseltse Vennen en de Duivelsberg in Berg en Dal is het goed vertoeven. Wil je weten welke natuurgebieden er nog meer zijn? Bekijk ze hieronder.

Lees verder
Bekijk meer natuurgebieden
Nijmegen Waalbrug Ooijpolder Fietsen op de Waalbandijk Ooijpolder Nijmegen

Prachtige routes - in de natuur

Tijdens je ochtend in de natuur is het heerlijk om een mooie fiets- of wandeltocht te maken. Vanuit het centrum van Nijmegen ben je bijvoorbeeld zó in de Ooijpolder waar je de prachtige Ooijroute kunt fietsen.

Ook dichtbij vind je iets anders heel bijzonders. Je waant je op een paar kilometer van de stad namelijk net in Zuid-Frankrijk. Je vindt er tussende glooiende landschappen bijna 25 hectare aan wijngaarden. Het is hier heerlijk wandelen of fietsen in het Wijndorp Groesbeek!

Bovendien zijn de Mookerheide en de Hatertse & Overasseltse Vennen op 10 minuutjes rijden met de auto vanuit Nijmegen ook in de buurt. Deze veelzijdige natuurgebieden zijn uitermate geschikt voor lange wandelingen en fietstochten. Wil je meer routes zien? Bekijk dan de fietsroutes en wandelroutes van het Rijk van Nijmegen. Of stel zelf je eigen route samen de routeplanner voor fietsen! Bekijk de kaart, bepaal je startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b in het Rijk van Nijmegen!

Na een ochtend op pad heb je vast trek gekregen. In het Rijk van Nijmegen zijn vele restaurants te vinden. Bekijk waar je heerlijk kunt lunchen of uitgebreid uit eten kunt. 

Prikkel je brein - op een goede manier

Lekker de stad in!

Vervolg je dag met een bezoek aan het centrum van Nijmegen! In de bruisende, oude stad met jonge sfeer is vanalles te zien, doen en beleven. Neem de tijd om door de straten met leuke en unieke Nijmeegse winkels te struinen. Wist je dat de oudste winkelstraat van Nederland zich in Nijmegen bevindt? 

 

Lees verder
Waalkade centrum Nijmegen

Meer inspiratie - voor een weekend in het Rijk van Nijmegen