Hatertse en Overasseltse Vennen wandelen

FAQ Rijk van Nijmegen

Waar vind ik Citystore Nijmegen?

Citystore Nijmegen bereik je hier. Dé plek om je te laten inspireren door verhalen over Nijmegen en omgeving, informatie krijgen over de bekende en onbekende pareltjes van de stad én je laten verrassen door de unieke producten in de store.

Waar kan ik een fiets huren in Nijmegen?

Een fiets huur je hier

Lees verder

Wat mag ik niet missen in Nijmegen?

De Bastei vertelt het verhaal van de rivier. Duik het museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst. Hier, aan de Waal en in de oudste stad van Nederland raak je het verleden aan, ontdek je de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied en ga je aan de slag in De Bastei Academie. Leuk en leerzaam voor grote en kleine onderzoekers. Beleef hoe de rivier hier stad en natuur verbindt!

Valkhof Museum: het mooiste van Romeins Nederland, een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Veel aandacht voor de roemruchte geschiedenis van Nijmegen met de Valkhofburcht van Karel de Grote. Je komt alles te weten over het Romeinse leger en het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was.

Het is oppassen geblazen hier. Wilde paarden, bevers, grote ganzen, galloway runderen... ze grazen hier in de Ooijpolder. Het is een prachtig gebied in de uiterwaarden van de Waal. Het is een belangrijk onderdeel van Nationaal Landschap De Gelderse Poort en wordt gekenmerkt door een uitgestrekt polderlandschap met her en der een dorpje of boerderij.

Op ongeveer tien minuten rijden van Nijmegen vind je de Mookerheide. Een natuurgebied met  uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis. Dé ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust. Een bezoek aan het gebied is zeker de moeite waard! 

Waar kan ik het beste parkeren voor een bezoek aan Nijmegen centrum?

Hoe kom ik in Nijmegen? De tarieven voor het parkeren op straat zijn (grotendeels) gelijk aan die in parkeergarages. Doordeweeks parkeren is goedkoper dan in het weekend. Ook is het ’s avonds goedkoper parkeren in de parkeergarages. Een aantal locaties is bestemd voor langparkeerders, je kunt daar alleen een gunstig geprijsde dagkaart afrekenen. Op alle andere parkeerlocaties in het centrum geldt het real time parkeren; je betaalt voor de werkelijke parkeerduur. In de straten aan de rand van het centrum, de zogenaamde ringstraten, geldt een oplopend parkeertarief. Dat bevordert de doorstroming en zorgt ervoor dat de parkeerplaatsen in die straten optimaal worden benut. Bekijk hier waar je kunt parkeren in Nijmegen

Lees verder
Stadsbrouwerij de Hemel Nijmegen Terras

Waar vind ik de meeste informatie over de Romeinen?

Nijmegen is de oudste stad van Nederland. In Romeinse tijden was het een druk handelscentrum. Er waren minstens twee tempels, een badhuis en een amfitheater met plek voor minstens 10.000 toeschouwers. Ook de naam ‘Nijmegen’ is een overblijfsel van de Romeinen. ‘Noviomagus’ heette de stad zo’n 2.000 jaar geleden, wat ‘nieuwe markt’ betekent. Via Novomagus, Neomagus, Noviomagi, Numaga en Nieumeghen is dat door de eeuwen heen uiteindelijk Nijmegen geworden. Op deze plekken in de stad ervaar je de Romeinse geschiedenis nu nog altijd! Lees snel verder

Wanneer start de Nijmeegse vierdaagse?

De 105de Vierdaagse vindt in 2023 plaats van 18 t/m 21 juli.

Lees verder
Romeins masker op stadseiland bij Nijmegen