Hier geniet je van prachtige bloesem

De lente is weer in aantocht en dat is dé periode waarin verschillende fruitbomen zich van hun schitterende kant laten zien. Rond april verschijnt namelijk de eerste bloesem. En nergens kun je deze prachtige bloesem beter bewonderen dan in de buurt van Nijmegen, namelijk in de Betuwe. Hieronder staan wat tips, activiteiten en routes om binnenkort van deze bloesem te kunnen genieten.

Het verschijnen van de bloesem is afhankelijk van het weer en het soort fruitbomen. Niet alle bloesem bloeit tegelijk. Bekijk van te voren goed of het bloesemseizoen al van start is gegaan, want we willen je natuurlijk niet voor niets op pad sturen.

Betuwse Bloesem – fietsroute

In ‘’de fruittuin’’ van Nederland, zoals de Betuwe ook wel wordt genoemd, vind je deze prachtige fietsroute. Fiets langs kronkelende riviertjes, weides met lammetjes en geniet ondertussen van de ontwakende natuur. Tijdens deze fietsroute kom je langs verschillende hoog- en laagstam boomgaarden met de meest fotogenieke bloesem. Pak je camera en leg de mooiste natuurmomenten vast.

Lees verder
Bekijk de route

Landwinkel De Woerdt

Niet ver van de fietsroute af, in Ressen, vind je Landwinkel de Woerdt. In de eeuwenoude boerderij staan de lekkerste streekproducten in de schappen. De familie teelt verschillende soorten appels, peren, kersen, morellen en pruimen, die vervolgens terug te vinden zijn in de diverse soorten jam, zoete likeurettes en smakelijke fruitsappen. Stap van de fiets en neem een kijkje bij Landwinkel de Woerdt. Ook voor excursies, workshops en proeverijen ben je hier aan het juiste adres.

Lees verder
Bekijk de locatie