Lekker opladen: Samen ontspannen in het Rijk van Nijmegen

Ontspannen, het kan op talloze manieren in het Rijk van Nijmegen. Wellbeing speelt niet voor niets een grote rol in deze regio. Laat je verwennen en geniet van een heerlijke dag in een van de thermen of breng een bezoek aan hét wijndorp van Nederland en krijg voor even het vakantiegevoel. Liever actief ontspannen? Sla dan een balletje op de golfbaan of maak je hoofd leeg tijdens een mooie wandeling in de natuur. 

Durf te relaxen

In het toch al zo drukke leven van alledaagse dag, schiet relaxen er vaak bij in. Maar niet dit jaar! Verwen jezelf met een dagje ontspannen bij een van de thermen in het Rijk van Nijmegen. Dompel je bij Sanadome Hotel & Spa onder in een van de warme baden met water uit eigen bron en ontvang een extra boost van de zuurstof- en koolzuurtoevoeging in de whirlpools. Bij Thermen Berendonck kom je helemaal tot rust in een betoverende wereld van duizend-en-een-nacht. Met meer dan tien verschillende sauna's om uit te kiezen zit er altijd wel eentje bij die jou volledig laat ontspannen.

Lees verder

Waan je in Toscane

Als echte wijnliefhebber kun je je hart ophalen in Groesbeek. Hier vind je 7 verschillende wijngaarden en zo’n ruim 20 hectare vol met druivenranken. Tijdens een wandeling door een met wijnranken begroeid heuvellandschap krijg je het echte vakantiegevoel en waan je je voor even in het Italiaanse Toscane. Het echte genieten begint natuurlijk pas als je een van de prijswinnende wijnen kunt walsen, ruiken en proeven, terwijl je uitkijkt over de wijngaarden. Met een groep vrienden of vriendinnen het glas heffen en het nieuwe jaar vieren? Boek een unieke groepsrondleiding tussen de wijngaarden.

Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen in hét wijndorp van Nederland? Bekijk dan hier de 6 beste tips voor een bezoek.

Lees verder

Trek eropuit in de natuur

Voel de wind door je haren en het najaars zonnetje op je gezicht. Ga op pad en ontdek een van de vele natuurgebieden in het Rijk van Nijmegen. En het maakt niet uit of je dit liever op de fiets of wandelend doet want voor beide is er genoeg mooie natuur om van te genieten. 

Nieuwe wandelnetwerken
In de Betuwe en het Land van Maas en Waal wordt het wandelen je wel erg makkelijk gemaakt met het nieuwe wandelnetwerk dat daar is aangelegd. Wandel een van de gemarkeerde routes of stel zelf je route samen aan de hand van de keuzepunten. Op de keuzepunten komen verschillende routes samen waardoor je makkelijk kunt overstappen op een andere route. Kijk hier voor meer informatie over het wandelnetwerk en de online wandelrouteplanner. 

Lees verder

Ontspannen na een intensieve dag

Niets is lekkerder dan na een lange dag op pad te zijn geweest te kunnen genieten van een fijne nachtrust. En waar kan je dat beter doen dan bij Van der Valk Nijmegen-Lent?! Dit prachtige hotel torent boven de skyline van Nijmegen uit, wat garantie biedt voor een prachtig uitzicht. En dat niet alleen, je kan er ook genieten van de wellness en neerstrijken in een heel goed restaurant. En eenmaal opgeladen na een goede nacht ben je de volgende dag weer helemaal fit om het Rijk van Nijmegen verder te ontdekken. Wij zouden zeggen; boeken die overnachting! 

Lees verder
Boek een overnachting

Haal nog meer inspiratie - uit onderstaande artikelen