Lekker opladen: Samen ontspannen in het Rijk van Nijmegen

Ontspannen, het kan op talloze manieren in het Rijk van Nijmegen. Wellbeing speelt niet voor niets een grote rol in deze regio. Laat je verwennen en geniet van een heerlijke dag in een van de thermen of breng een bezoek aan hét wijndorp van Nederland en krijg voor even het vakantiegevoel.
Liever actief ontspannen? Sla dan een balletje op de golfbaan, terwijl je ondertussen kunt genieten van de mooie omgeving, waarin deze golfbaan zich bevindt. Of trek erop uit en haal een frisse neus in een van de vele natuurgebieden die in het Rijk van Nijmegen te vinden zijn.

Durf te relaxen

In het toch al zo drukke leven van alledaagse dag, schiet relaxen er vaak bij in. Maar niet dit jaar! Laat je verwennen bij Sanadome. De warmte baden met water uit eigen bron zorgen voor een optimale ontspanning en de whirlpools met zuurstof- en koolzuurtoevoeging geven je een extra boost. Boek een behandeling of blijf slapen in het 4-sterren hotel om je dagje uit compleet te maken.

Lees verder
Alles over Sanadome

Waan je in Toscane

Als echte wijnliefhebber kun je je hart ophalen in Groesbeek. Hier vind je 7 verschillende wijngaarden en zo’n ruim 20 hectare vol met druivenranken. Tijdens een wandeling door een met wijnranken begroeid heuvellandschap krijg je het echte vakantiegevoel en waan je je voor even in het Italiaanse Toscane. Het echte genieten begint natuurlijk pas als je een van de prijswinnende wijnen kunt walsen, ruiken en proeven, terwijl je uitkijkt over de wijngaarden. Met een groep vrienden of vriendinnen het glas heffen en het nieuwe jaar vieren? Boek een unieke groepsrondleiding tussen de wijngaarden.

Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen in hét wijndorp van Nederland? Bekijk dan hier de 6 beste tips voor een bezoek.

Lees verder

Trek eropuit in de natuur

Voel de wind door je haren en het winterse zonnetje op je gezicht. Ga op pad en ontdek een van de vele natuurgebieden in het Rijk van Nijmegen.

Langs de waal ligt het natuurgebied de Ooijpolder. Loop over de dijken, langs kleine dorpen en boerderijen en geniet ondertussen van de mooie natuur. Ook per fiets is dit gebied goed te verkennen. Tijdens deze fietsroute (Ooijroute) kom je langs rivierlopen, uiterwaarden, kleiputten, moerassen en – uniek in Nederland – rivierduinen.

Even ten zuidwesten van de stad Nijmegen liggen de Hatertse en Overasseltse Vennen. In dit gebied met bos, uitgestrekte heidevelden en vennen wonen verschillende dieren, zoals Reeën, konijnen, vossen en dassen. Met een beetje geluk kom je hier zelfs de zeldzame knoflookpad tegen.

Voor een actieve dag fietsen, wandelen, paardrijden of mountainbiken kun je terecht op de Mookerheide. Dit bos- en heideachtige natuurgebied ligt ten zuiden van Nijmegen en kent grote hoogteverschillen, doordat het gebied op een stuwwal ligt. Deze hoogteverschillen zorgen voor extra spanning tijdens het paardrijden of mountainbiken.  

Voor de wandelliefhebbers is de natuur bij Berg en Dal zeker geschikt voor een dagje uit. Hier vind je de N70 wandelroute. Dé wandelroute die elke liefhebber een keer gelopen moet hebben. De 6 verschillende startpunten maken deze wandelroute voor iedereen makkelijk toegankelijk. Deze unieke wandeling is 16 kilometer lang en leid je over 8 bergen, zoals de Duivelsberg en de Sterrenberg. Na een dag klimmen over de heuvels, kun je je honger stillen bij een van de restaurants die aan deze route liggen. 

Lees verder