Paarden - natuur - uiterwaarden - Beuningen

Pinkstertips

Pinksteren komt er weer aan! Voor de meesten betekent dat een extra dagje weekend. We tippen je een aantal fijne activiteiten om je vrije dag mee te vullen. Vermijd drukke plekken en duik lekker in het groen, buiten de deur of achterom!

Bak een Marikenbrood

Deze heerlijke en typisch Nijmeegse lekkernij is vernoemd naar de hoofdpersoon uit het gelijknamige middeleeuwse mirakelspel Mariken van Nieumeghen. Deze specialiteit bestaat uit luxe krentenbrooddeeg gevuld met amandelspijs, banketbakkersroom, frisse mandarijntjes en kaneelsuiker. Het Marikenbrood is natuurlijk te koop bij verschillende bakkers in Nijmegen (en omgeving). Maar mocht je zelf je handen uit de mouwen willen steken in de keuken dan vind je in dit artikel het volledige recept.

Lees verder
Meer Nijmeegse specialiteiten

Wandelen door de Ooijpolder

Groene uiterwaarden met Konikpaarden, Waalstrandjes bevolkt door gallowayrunderen en als het even meezit een blauwe lucht vol met vogels. Tijdens een wandeling door de Ooijpolder geniet je volop van de mooie waterrijke natuur. Er zijn meerdere routes uitgestippeld door het gebied. (M)Ooijpolder is een 10 kilometer lang Boerenlandpad, net als Natuur uit het stenen tijdperk die vanuit het dorp Ooij start. Voor het Boswachterspad hoef je alleen maar de bruine markeringen te volgen in het gebied. 

Onderweg of na afloop kun je langs bij het Roosje van Ooij of Oortjeshekken voor koffie met een stuk taart. Afhalen is hier zeker geen straf. Je kunt gewoon een plekje uitzoeken op een grote steen of boomstam en daar van je lekkers genieten.

Lees verder
bekijk alle wandelroutes
Paarden - natuur - uiterwaarden - Beuningen

Dit vind je misschien ook leuk: