Hatertse en Overasseltse Vennen wandelen

Pinkstertips

Pinksteren komt er weer aan! Voor de meesten betekent dat een extra dagje weekend. We tippen je een aantal fijne activiteiten om je vrije dag mee te vullen. Vermijd drukke plekken en duik lekker in het groen, buiten de deur of achterom!

Fietsen langs kastelen bij Wijchen

Maak een mooie fietstocht vanuit Wijchen. Tijdens de Wijchense Plattelandsroute rijd je in 43 kilometer langs recreatiegebied de Berendonck, door de bossen rond de Haterse Vennen, langs de Maas en voorbij de kastelen van Hernen en Wijchen. En als je klaar bent, trakteer je jezelf op een ijsje in het centrum van Wijchen. Dat heb je wel verdiend!

Wandelen door de Ooijpolder

Groene uiterwaarden met Konikpaarden, Waalstrandjes bevolkt door gallowayrunderen en als het even meezit een blauwe lucht vol met vogels. Tijdens een wandeling door de Ooijpolder geniet je volop van de mooie waterrijke natuur. Er zijn meerdere routes uitgestippeld door het gebied. (M)Ooijpolder is een 10 kilometer lang Boerenlandpad, net als Natuur uit het stenen tijdperk die vanuit het dorp Ooij start. Voor het Boswachterspad hoef je alleen maar de bruine markeringen te volgen in het gebied. 

Onderweg of na afloop kun je langs bij het Roosje van Ooij of Oortjeshekken voor koffie met een stuk taart. Afhalen is hier zeker geen straf. Je kunt gewoon een plekje uitzoeken op een grote steen of boomstam en daar van je lekkers genieten.

Lees verder
bekijk alle wandelroutes
Paarden - natuur - uiterwaarden - Beuningen

GA OP AVONTUUR MET SOFIAS SMUGGLING

Duik diep in het verleden en voel je een echte smokkelaar, wanneer je met de hulp van Sofia de benodigde digitale snuisterijen probeert binnen te halen. Sofia gaat acht verschillende musea langs om alle items te verzamelen. Hier heeft ze jouw hulp bij nodig. Door alle musea te bezoeken help je Sofia om de meest bijzondere smokkelwaar te vinden en te verhandelen om haar zoektocht te voltooien. Zodra de voorwerpen en kunstobjecten tot leven komen, leer je ze pas echt kennen! Heb je alle musea bezocht? Dan heb je de missie volbracht!

Download de app! 

 

Bak een Marikenbrood

Deze heerlijke en typisch Nijmeegse lekkernij is vernoemd naar de hoofdpersoon uit het gelijknamige middeleeuwse mirakelspel Mariken van Nieumeghen. Deze specialiteit bestaat uit luxe krentenbrooddeeg gevuld met amandelspijs, banketbakkersroom, frisse mandarijntjes en kaneelsuiker. Het Marikenbrood is natuurlijk te koop bij verschillende bakkers in Nijmegen (en omgeving). Maar mocht je zelf je handen uit de mouwen willen steken in de keuken dan vind je in dit artikel het volledige recept.

Lees verder
Meer Nijmeegse specialiteiten

Dit vind je misschien ook leuk: