De leukste herfstvakantie uitjes

Het is weer herfstvakantie en ook dit jaar is er genoeg te beleven in het Rijk van Nijmegen! Tijd om er gezellig op uit te gaan met de kinderen. Wij hebben een aantal uitjes voor je op een rijtje gezet.

Let op: dit artikel gaat over de herfstvakantie in 2019. Deze is inmiddels afgelopen. 

Kasteel Hernen, Macht en Pracht

Kasteel Hernen, Macht en Pracht

© Jurjen Drenth

Bezoek een kasteel

Tijdens de herfstvakantie is er bijna iedere dag iets spannends te doen in Kasteel Hernen. Ga op speurtocht rondom het kasteel en help poortwachter Hendrik met zijn taken, word tot een ‘echte’ ridder geslagen tijdens de ridderproeven of maak een vilten armbandje. Je kan zelfs het kasteel bezoeken in het donker, waarbij je geheime plekken bezoekt die normaal verborgen blijven.

Lees verder
Bekijk alle activiteiten

Zing mee - tijdens een musical

In de Stadsschouwburg Nijmegen zijn de leukste kindermusicals te bekijken tijdens de herfstvakantie.

Kom op 18 oktober naar Doornroosje de musical voor een magische musical boordevol aanstekelijke liedjes, betoverende meerstemmigheid, vrolijke dansjes en hilarische humor. Verkleed je voor de Sprookjesverkleedwedstrijd en maak kans op te gekke prijzen. Doornroosje de musical is een adembenemende, feeërieke voorstelling voor de hele familie!

Op 27 oktober kun je komen kijken naar De Sprookjesboom de musical. Dit is een vrolijke, interactieve, familiemusical met Roodkapje, Draak, Assepoester en alle andere Sprookjesbosbewoners. Met leuke meezingliedjes als ‘Stampen, Stampen, Stampen’ en ‘Hout Hakken’. Zing, dans en stamp mee in dit grootse avontuur!

Tivoli, Race, Kids, Actief

Tivoli, Race, Kids, Actief

© Amusementspark Tivoli

Happy Halloween

Amusementspark Tivoli heeft tijdens de herfstvakantie een ‘griezelige’ Halloweensfeer. Tijdens deze dagen zijn er verschillende leuke Halloweenactiviteiten. Kom gezellig pompoen snijden of genieten van Tiffi’s Show of andere speciale acts. Bovendien kun je samen met Tiffi of Toffi op de foto in Toffi’s Superheld Fotobooth of Tiffi’s Heksen Fotobooth.

Lees verder

Beleef de herfst - maar dan in het donker...

De herfst is het meest kleurrijke seizoen van het jaar, maar wat als je dit niet kan zien? Het muZIEum heeft dit najaar een speciale herfstbeleving bedacht. Kom erachter welke obstakels een slechtziende tegen komt tijdens een Nijmeegse stadswandeling. Is het buiten toch te koud dan kan je altijd meedoen met de herfstproeverij. Hier kan de genieten van de heerlijkste herfstchocolaatjes. Lukt het jou om de verschillende smaken thuis te brengen terwijl je niets ziet?

Fort Pannerden, groepsactiviteit

Fort Pannerden, groepsactiviteit

© Duncan de Fey

Trotseer de elementen

Fort Pannerden heeft een speciale escaperoom: 'Elements' In deze escaperoom kom je erachter dat een geheimzinnig probleem ons land bedreigt. Wat is er aan de hand? Wat heeft dit te maken met het fort en de verdwenen wachters? En welke rol spelen de elementen? Lukt het jou om dit op te lossen?

Lees verder

Word een spion

Wie zegt dat je tijdens de vakantie niks kan leren? Volg op 23 oktober een spionagetraining in het Vrijheidsmuseum. Tijdens deze spoedcursus leer je alles over spionage en geheimschrift in de oorlog. Na afloop ga je zelfs met een diploma naar huis! Heb jij het in je om een spion te zijn?

Lees verder

altijd goed: - lekker naar de film!

Bij de herfst hoort natuurlijk ook regen, maar dat is geen reden om er niet leuk op uit te gaan. Ga gezellig met de kinderen naar de bioscoop. In de herfstvakantie komen de leukste kinderfilms uit. Kijk bijvoorbeeld naar Everest: De Jonge Yeti, Trouble of Shaun het Schaap: Het Ruimte Schaap. Pak er een lekkere bak popcorn bij en het uitje is helemaal compleet. Bekijk hier de filmagenda en veel kijkplezier!

dit vind je misschien ook leuk: