De leukste herfstvakantie uitjes 2020

De herfstvakantie is een heerlijke tijd om er gezellig op uit te gaan met de kinderen. Wij hebben een aantal uitjes voor je op een rijtje gezet. Vergeet niet van tevoren je plekje te reserveren en een kaartje te kopen. Heel veel plezier met deze leuke tips voor kinderen tijdens de herfstvakantie!

Wanneer is het herfstvakantie?
Regio Noord en Midden: 16 t/m 24 oktober 2021
Regio Zuid: 23 t/m 31 oktober 2020

Bezoek een kasteel

Tijdens de herfstvakantie zijn er de ridderweken bij kasteel Hernen waarbij alles in het teken staat van ridders. Door in het kasteel en op de binnenplaats allemaal vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren kom jij erachter wat ridders allemaal deden en wat ze aanhadden. Ook kom je erachter hoe goed jij bent met een pijl en boog en of je een zwaard kunt tillen! Als het niet heel hard regent kun je ook nog op speurtocht door het kasteelbos van kasteel Hernen.

Lees verder
Bekijk alle activiteiten
Kasteel Hernen, Macht en Pracht

Gamen en tv kijken... - als je niks kunt zien

Voor jou is het waarschijnlijk heel normaal om de tv aan te zetten en een leuke film of serie te kijken. Of om samen met je vrienden online te gamen. Maar heb je er ooit over nagedacht hoe dat is voor iemand die blind of slechtziend is? Kunnen zij wel gewoon tv kijken en zijn er uberhaupt spellen die ze kunnen spelen? Bezoek het muZIEum tijdens de herfstvakantie en kom erachter!

Trotseer de elementen

Fort Pannerden heeft een speciale escape room: 'Elements'. In deze escape room kom je erachter dat een geheimzinnig probleem ons land bedreigt. Wat is er aan de hand? Wat heeft dit te maken met het fort en de verdwenen wachters? En welke rol spelen de elementen? Lukt het jou om dit op te lossen?

Lees verder
Fort Pannerden, groepsactiviteit

Van batik tot fotografie

Bij het Afrika Museum in Berg en Dal kun je tijdens de herfstvakantie een aantal leuke gratis activiteiten volgen. Bij de activiteiten Door de lens van... en Ik zie, ik zie... ga je met een toolkit het hele museum door om verschillende opdrachten uit te voeren. Een goede manier dus om alles te ontdekken en veel te leren. In het speciaal ingerichte BatikLab ga je zelf aan de slag met batikken. Dit is een meer dan 2.000 jaar oude techniek om geweven stof een mooie kleurrijke versiering te geven. Laat jouw creativiteit dus maar los op het stuk papier!

Lees verder
Afrika Museum

altijd goed: - lekker naar de film!

Je hebt natuurlijk niet altijd zin om heel actief te zijn. Dan is de bioscoop het perfecte uitje om het hele gezin naartoe te gaan! In de herfstvakantie komen de leukste kinderfilms uit. Kijk bijvoorbeeld naar 100% Wolf, Bigfoot Family of De grote Sinterklaas film. Pak er een lekkere bak popcorn bij en het uitje is helemaal compleet. Bekijk hier de filmagenda en veel kijkplezier!

dit vind je misschien ook leuk: