De leukste herfstvakantie activiteiten 2022

De herfstvakantie is een heerlijke tijd om er gezellig op uit te gaan: de bossen geuren en kleuren naar herfst. Trek een trui uit de kast en ga lekker op pad in het Rijk van Nijmegen. Kies voor een leerzaam bezoek aan één van de vele musea, ga naar het sprookjesbal in een kasteel, of ga een middagje heerlijk wandelen tussen de vallende bladeren in het bos. 

Wanneer is het herfstvakantie?
Regio Noord: 15 t/m 23 oktober 2022
Regio Midden en Zuid: 22 t/m 30 oktober 2022

De leukste musea

Een bezoek aan het museum hoeft helemaal niet saai te zijn met deze interactieve en interessante tentoonstellingen. Tijdens de herfstvakantie hebben alle musea hun deuren wagenwijd geopened en veel hebben zelfs extra activiteiten toegevoegd aan de kalender.

Het Verhaal van Oorlog en Vrijheid

In het heuvelachtige Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable. Laat je aan het denken zetten over vrijheid toen en nu in de tentoonstelling Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen vol beleving, interactiviteit en museale topstukken uit de oorlog. 

Kinderen vanaf 9 jaar kunnen tijdens de herfstvakantie het museum ontdekken met de Kijkwijzer. Hiermee kunnen ze zelf verhalen horen, zien en lezen van allerlei verschillende mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Daarnaast kunnen families onder andere de dilemmakamers bezoeken of een boodschap achterlaten op de krijtwand van het Vrijheidsplein.

Lees verder

Trotseer de elementen

Zijn je kinderen wat ouder ga dan naar Fort Pannerden voor de speciale escape room: 'Elements'. In deze escape room kom je erachter dat een geheimzinnig probleem ons land bedreigt. Wat is er aan de hand? Wat heeft dit te maken met het fort en de verdwenen wachters? En welke rol spelen de elementen? Lukt het jou om dit op te lossen?

 

Sprookjesbal op Kasteel Doornenburg

Er wordt een groot sprookjesbal voorbereid op Kasteel Doornenburg als de barones plots last krijgt van hevig liefdesverdriet. Wat nu? Kan het bal wel doorgaan? Het personeel van de barones wordt er helemaal zenuwachtig van, er moet nog zoveel geregeld worden en de dansjes moeten ook nog worden geoefend! Komen jullie ons helpen om het bal te redden?

Het jaarlijkse Sprookjesfestival van 22 t/m 28 oktober op Kasteel Doornenburg betekent weer een week lang plezier voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar. 

Lees verder
Lees meer over het Sprookjesbal
Kasteel Doornenburg, Betuwe

Ga wandelen in het bos!

Tijdens het najaar is het genieten in het bos: de kleuren, de geuren en overvloed aan kastanjes en dennenappels maken het voor kinderen een super leuke ervaring.

Het Rijk van Nijmegen heeft een schare aan wandelbossen voor jong en oud, plat en heuvelachtig. Hier tippen wij de leukste wandelroutes voor het najaar:

Lees verder

dit vind je misschien ook leuk: