Dagje uit

Verken historische rijkdommen - Nijmegen inspireert

Begin je dag in het Rijk van Nijmegen goed met een duik in het verleden: ontdek hoe de Romeinen zich in de oudste stad van Nederland vestigden. Loop langs historisch Nijmegen, zoals De Waagh of het Valkhofpark, en vergeet niet te shoppen in één van de vele bijzondere winkeltjes in de oudste winkelstraat van Nederland: de Lange Hezelstraat. Trek gekregen? Keuze genoeg.

Ga voor een goede lunch eens voor een ouderwets lekkere pannenkoek net buiten de stad. En reserveer de middag voor zalig ontspannen in een spa, struin de uiterwaarden in of kies een wandelroute in de voetsporen van de Vierdaagse.

Shoppen in Nijmegen

Zin in iets nieuws? In Nijmegen kun je shoppen in de oudste winkelstraat van Nederland! In de Lange Hezelstraat staan prachtige historische panden en in de Marikenstraat winkel je letterlijk op niveau: op de bovenverdieping in de exclusievefre winkels, beneden bij de grote ketens! Zin om een terras te pakken? Nijmegen heeft de hoogste terrasdichtheid van Nederland dus er is altijd een lekker plekje! 

Lees meer