Dagje uit

Verken historische rijkdommen - Nijmegen inspireert

Begin je dag in het Rijk van Nijmegen goed met een duik in het verleden: ontdek hoe de Romeinen zich in de oudste stad van Nederland vestigden. Loop langs historisch Nijmegen, zoals De Waagh of het Valkhofpark, en vergeet niet te shoppen in één van de vele bijzondere winkeltjes in de oudste winkelstraat van Nederland: de Lange Hezelstraat. Trek gekregen? Keuze genoeg.

Ga voor een goede lunch eens voor een ouderwets lekkere pannenkoek net buiten de stad. En reserveer de middag voor zalig ontspannen in een spa, struin de uiterwaarden in of kies een wandelroute in de voetsporen van de Vierdaagse.

Maak een stadswandeling

Ontdek Nijmegen tijdens een stadswandeling. Onderweg leer je meer over de Nijmeegse historie van de romeinen en Karel de Grote tot de Tweede Wereldoorlog. Je wandelt door de stadsparken, langs de Waalkade en komt voorbij Nijmeegse iconen als de Stevenskerk. 

Tijd voor een pauze? Maak dan op de Grote Markt een stop bij De Waagh voor een hapje en een drankje in het historische pand uit 1612. 

Lees verder
Bekijk de stadswandeling

Shoppen in Nijmegen

Zin in iets nieuws? In Nijmegen kun je shoppen in de oudste winkelstraat van Nederland! In de Lange Hezelstraat staan prachtige historische panden en in de Marikenstraat winkel je letterlijk op niveau: op de bovenverdieping in de exclusieve winkels, beneden bij de grote ketens! Zin om een terras te pakken? Nijmegen heeft de hoogste terrasdichtheid van Nederland dus er is altijd een lekker plekje! 

Lees verder
Ontdek de winkels!

Kom heerlijk tot rust

© Jurjen Drenth

Verken Nijmegen met een stadswandeling

Wandel door de Nijmeegse binnenstad en bekijk de rijke geschiedenis! Deze tocht van 5 kilometer voert je voorbij de stadsparken met resten van de oude vestingstad, langs de Waal, de indrukwekkende Stevenskerk en de leukste winkelstraat van Nijmegen. Even pauzeren? Kijk rond in een museum langs de route of zoek een plekje bij een van de gezellige cafeetjes.

Lees verder
Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen

Museumbezoek

Leer meer over de rijke geschiedenis of geef je ogen de kost aan kunst tijdens een bezoek aan een van onze musea.

Bekijk het aanbod

De paden op, de lanen in

Shoppen, Nijmegen, Lange Hezelstraat, Winkelen

Shoppen, Nijmegen, Lange Hezelstraat, Winkelen

© Jurjen Drenth

Shop till you drop

Eropuit met kinderen - Afrika museum - Groesbeek - Gemeente Berg en Dal

Eropuit met kinderen - Afrika museum - Groesbeek - Gemeente Berg en Dal

© Jurjen Drenth

Met de kids

Dagje uit met het hele gezin? Kies dan voor een pretpark, speeltuin of een van de kindvriendelijke musea in de buurt van Nijmegen. Dolle pret!

Lees verder

Blijf gewoon een weekend!

Het is natuurlijk helemaal niet nodig om een keuze te maken tussen een dagje shoppen, de historische stadswandeling, een bezoek aan een museum of een fietstocht door de prachtige omgeving. Blijf gewoon lekker een nachtje (of twee) slapen en ontdek wat de stad en prachtige omgeving te bieden hebben.

Lees verder
Onze tips!