Dagje uit

Lekker actief

Het Rijk van Nijmegen heeft een prachtige en afwisselende natuur! Denk aan glooiende en bosrijke heuvels, swierende dijken langs de rivieren en wilde uiterwaarden. Of je nou graag op de fiets stapt of juist meer van het wandelen bent, je bent hier aan het goede adres. De mooiste routes hebben we voor je verzameld!

Lees verder
Bekijk de routes

Maak een stadswandeling

Ontdek Nijmegen tijdens een stadswandeling. Onderweg leer je meer over de Nijmeegse historie van de romeinen en Karel de Grote tot de Tweede Wereldoorlog. Je wandelt door de stadsparken, langs de Waalkade en komt voorbij Nijmeegse iconen als de Stevenskerk. 

Tijd voor een pauze? Maak dan op de Grote Markt een stop bij De Waagh voor een hapje en een drankje in het historische pand uit 1612. 

Lees verder
Bekijk de stadswandeling

Blijf gewoon een weekend!

Het is natuurlijk helemaal niet nodig om een keuze te maken tussen een dagje shoppen, de historische stadswandeling, een bezoek aan een museum of een fietstocht door de prachtige omgeving. Blijf gewoon lekker een nachtje (of twee) slapen en ontdek wat de stad en prachtige omgeving te bieden hebben.

Lees verder
Onze tips!