Dagje uit

Monitor bezoekersdrukte - Drukte in de Airborne Region

Veel Nederlanders besteden op het moment hun vrije tijd in eigen land. Daarom is de kans groot dat het op verschillende plekken in de regio druk gaat worden, zoals in september rondom de Airborne activiteiten. Op onderstaande kaart zie je voor locaties in de gemeentes Arnhem, Renkum, Ede en Overbetuwe of het er druk=rood, gemiddeld=oranje of rustig=groen is. Iedere dag geven de lokale experts ter plaatse in de ochtend, middag en avond de status door. Zo weet je dus of je veilig kunt recreëren op de plek waar je naartoe wilt of dat je beter ergens anders naartoe kunt gaan. Het mooie is dat de kaart ook gelijk leuke alternatieven geeft wanneer een locatie te druk is. Zo kom je dus misschien wel op plekken waar je eerste instantie niet aan had gedacht! Check dus deze monitor (druktemeter) voordat je op pad gaat.

Kom heerlijk tot rust

© Ministerie van Beeld Gorinchem

Een hapje en drankje

Cultuur en historie

De natuur in

Shoppen, Nijmegen, Lange Hezelstraat, Winkelen

Shoppen, Nijmegen, Lange Hezelstraat, Winkelen

© Jurjen Drenth

Shop till you drop

Eropuit met kinderen - Afrika museum - Groesbeek - Gemeente Berg en Dal

Eropuit met kinderen - Afrika museum - Groesbeek - Gemeente Berg en Dal

© Jurjen Drenth

Eropuit met de kinderen

Dagje uit met het hele gezin? Kies dan voor een pretpark, speeltuin of een van de kindvriendelijke musea in de buurt van Nijmegen. Dolle pret!

Lees verder
© Hetty van Oijen
© Hetty van Oijen

Lekker actief

Het Rijk van Nijmegen heeft een prachtige en afwisselende natuur! Denk aan glooiende en bosrijke heuvels, swierende dijken langs de rivieren en wilde uiterwaarden. Of je nou graag op de fiets stapt of juist meer van het wandelen bent, je bent hier aan het goede adres. De mooiste routes hebben we voor je verzameld!

Lees verder
Bekijk de routes

Maak een stadswandeling

© Jurjen Drenth
© Jurjen Drenth

Ontdek Nijmegen tijdens een stadswandeling. Onderweg leer je meer over de Nijmeegse historie van de romeinen en Karel de Grote tot de Tweede Wereldoorlog. Je wandelt door de stadsparken, langs de Waalkade en komt voorbij Nijmeegse iconen als de Stevenskerk. 

Tijd voor een pauze? Maak dan op de Grote Markt een stop bij De Waagh voor een hapje en een drankje in het historische pand uit 1612. 

Lees verder
Bekijk de stadswandeling
© Jurjen Drenth

Blijf gewoon een weekend!

Het is natuurlijk helemaal niet nodig om een keuze te maken tussen een dagje shoppen, de historische stadswandeling, een bezoek aan een museum of een fietstocht door de prachtige omgeving. Blijf gewoon lekker een nachtje (of twee) slapen en ontdek wat de stad en prachtige omgeving te bieden hebben.

Lees verder
Onze tips!