48 uur in het Rijk van Nijmegen

Struinen door de oudste winkelstraat van Nederland of langs de oevers van de Waal. Hedendaagse kunst kijken of 5000 jaar aan geschiedenis zelf ervaren. Actief op de fiets of juist heerlijk achterovergeleund op een verwarmd terras. Het Rijk van Nijmegen kán je voor dilemma’s zetten. Of je boekt een nachtje – of meer – bij een van de hotels of campings in de regio en neemt lekker de tijd om te genieten van alles dat het Rijk van Nijmegen te bieden heeft. Bekijk snel onze tips, reserveer een datum in je agenda en kom het bruisende Rijk van Nijmegen zelf beleven!

Tips voor je weekendje weg

Old city, young vibe omschrijft precies de sfeer van Nijmegen. Lekker bourgondisch en hip! Interessante musea, een oneindig aanbod aan gezellige lunchtentjes en terrassen en de prachtige natuur in de omgeving bieden alles voor een heerlijk weekendje weg. 

Lees verder
Bekijk de tips
Eetcafé Camelot op de Grote Markt in Nijmegen.
 • Kunstwerk bij tentoonstelling Rettet den Wald! Save the Forest! Red het bos! - Museum Het Valkhof

Onthaasten - in de natuur

Pannenkoeken paradijs

De meeste mensen denken bij pannenkoeken aan de klassieke varianten met stroop, spek of appel. Maar tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of je vindt het wel terug op een pannenkoek. Zo zijn er pannenkoeken met pulled chicken of met hummus en avocado. Ook als veganist of met een glutenallergie is er voor jou een overheerlijke pannenkoek te krijgen bij een van de vele pannenkoekenbakkers in het Rijk van Nijmegen. Gelegen in de stad of juist in de natuur is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Schuif aan en smullen maar!

 • Ooijroute

  Vanaf het centrum van Nijmegen fiets je zo de Ooijpolder in. Volg de kronkelende dijken terwijl je uitkijkt over oude rivierlopen, uiterwaarden, kleiputten, moerassen en unieke rivierduinen. Stop onderweg zeker even bij Oortjeshekken voor een lekker dorstlessend biertje of smakelijke lunch.

  Bekijk de route
 • Met de e-bike door het Land van Maas en Waal

  In het Land van Maas en Waal fiets je over kronkelende dijken en langs schilderachtige buitenpolders. Iedere bocht brengt weer iets nieuws waarbij de natuur zich van haar beste kant laat zien. Zo kom je met deze e-bike route door de Overasseltse- en Hatertse Vennen waar de heide in september prachtig paars kleurt en in de vennen bijzondere planten en dieren leven.

  Bekijk de route
 • Stel je eigen route samen

  Zelf online je eigen fietsroute plannen in het Rijk van Nijmegen? Dat kan met onze nieuwe routeplanner voor fietsen! Bekijk de kaart, bepaal je startpunt en maak zelf de mooiste fietsroutes van a naar b in het Rijk van Nijmegen!

  Naar de planner

Verwen jezelf!

 • De leukste eetadresjes

 • Overnachten