48 uur in het Rijk van Nijmegen

Een duik in de geschiedenis of in een stomend bubbelbad. Struinen door de oudste winkelstraat van Nederland of langs de oevers van de Waal. Kunst kijken of juist ervaren hoe het is om níets te zien in een museum. Actief op de fiets of de golfbaan of juist heerlijk achterovergeleund op een terrasje of in een wijngaard. Het Rijk van Nijmegen kán je voor dilemma’s zetten. Of je boekt een nachtje – of 2, 3 – bij één van de hotels, B&B’s, vakantiehuisjes of campings in de regio. En neemt lekker de tijd om te genieten van het Rijk van Nijmegen in ál zijn facetten.

Natuurlijk hebben we nog steeds te maken met de coronamaatregelen die van kracht zijn. Veel musea, attracties en horecazaken werken met reserveringen. Check dus altijd de website van de locatie voordat je op pad gaat zodat je vollop van alles kunt genieten. Hieronder in ieder geval wat tips van wat je moet zien en doen als je 48 uur in het Rijk van Nijmegen bent! 

© Ministerie van Beeld

Ontdek cultureel Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen ademt cultuur en historie! De stad is onlosmakelijk verbonden met de Romeinen, en ook in de omgeving heeft zich in vroegere tijden veel afgespeeld. Vandaag de dag stuit je nog steeds op sporen van die tijd. In het Rijk van Nijmegen wandel je langs historische locaties, bekijk je prachtige kunst in musea en doe je nieuwe ervaringen op.

In twee dagen tijd krijg je een goede indruk van de sfeer van de oudste stad van Nederland, met haar levendige omgeving. Ga mee op pad en beleef de culturele uitjes in het Rijk van Nijmegen!

Lees verder
Bekijk onze tips voor culturele uitjes

Onze tips - voor jouw 48 uur in het Rijk van Nijmegen

Shoppen, Nijmegen, Lange Hezelstraat, Winkelen

Shoppen, Nijmegen, Lange Hezelstraat, Winkelen

© Jurjen Drenth

een heerlijk weekendje ontspannen

Of je nu lekker wilt fietsen en wandelen in de natuur, of juist de stad en haar uitgaansleven wilt ontdekken. In het Rijk van Nijmegen kom je helemaal tot rust op je eigen manier. De combinatie van natuur en de stad is uniek! Bekijk hier onze tips.

Lees verder
Bekijk onze tips voor een weekendje ontspannen

Verwen jezelf!

© Jurjen Drenth

De leukste eetadresjes

© shutterstock

Overnachten