Beuningen

Beuningen is groen en waterrijk, met ruimte voor kunst, sport en ontspanning. Beuningen is buitengewoon, en we zijn daar met z'n allen trots op! In de gemeente liggen prachtige natuurgebieden zoals de uiterwaarden langs de Waal en hoewel je het zo in eerste instantie niet zou denken van deze moderne en sterk groeiende gemeente, vind je verspreid over de dorpen, vele sporen uit een ver verleden. De middeleeuwse torens verspreid in het landschap zijn hier het bewijs van.

Ook de vele eeuwenoude boerderijen herinneren aan de tijd dat het boerenleven het karakter van de plaats bepaalde. De nog steeds bestaande fruitboomgaarden vertellen dat de fruitteelt in dit gebied voor velen een bron van inkomsten is geweest. De weelderige boomgaarden vormen een prachtig landschap voor een fietstocht wanneer deze in bloei staan!

Ontdek de geheimen van de dijk

De rivieren in het Land van Maas en Waal hebben al eeuwenlang veel invloed op het landschap en de bevolking. Met de route Dijkgeheimen ontdek je de geheimen van de historische locaties rondom Overasselt, Wijchen en Beuningen. 

Lees verder
Bekijk route
Beuningen - Weurt - fietsers - dijk -uiterwaarden - dijkhuisje - kerk

Groene heuvels

Bij Beuningen, vlakbij Nijmegen, ligt recreatieplas de Groene Heuvels met heel schoon zwemwater. Je kunt er heerlijk sporten en spelen, maar ook lekker zonnen op een prachtig zandstrand. Voor duikers is de Groene Heuvels een echt onderwaterparadijs, vanwege de grote diepte en helderheid in het water. Horeca is aanwezig. 

Lees verder

Tips in Beuningen

Ruige natuur in de Uiterwaarden

De Dijkweg biedt een uitstekend uitzicht over het afwisselende rivierenlandschap. Aan de ene kant van de dijk kijk je prachtig uit over de brede rivier en de uiterwaarden. De andere kant biedt zicht op akkerlanden, boomgaarden, huizen en wegen, afgewisseld met kleine natuurgebieden. Vanaf de dijk kun je op verschillende plaatsen de uiterwaarden in.

Lees verder
Paarden - Strand - Waal - Beuningen - Struinen - Uiterwaarden - Natuur paard - veulen - konikpaard - beuningen Paarden - natuur - uiterwaarden - Beuningen

Evenementen in de omgeving