Heumen

“Ervaren” is het sleutelwoord in Heumen. Even het verstand op nul zetten en genieten van alles wat de mooie omgeving te bieden heeft. Weg uit de dagelijkse drukte en terugschakelen naar een lagere versnelling. Heumen is de ideale streek voor een dagtripje, weekend of vakantie met het gezin, je partner, een groep vrienden of de sportvereniging. Dankzij de vele mogelijkheden, zowel binnen als buiten, beleef je hier een onvergetelijke tijd.

Heumen is een groene en landelijke gemeente langs de Maas, pal ten zuiden van Nijmegen en grenzend aan zowel Brabant als Limburg. Van de vier kernen hebben Nederasselt, Overasselt en Heumen hun oorspronkelijke karakter grotendeels behouden. De grootste kern Malden is uitgegroeid tot een eigentijds woongebied met vele voorzieningen. Dat de bewoning van dit gebied van al veel eerder dateert blijkt uit de resten van een Romeinse wachttoren in het bosgebied Heumensoord, waarvan de contouren nog zichtbaar zijn.

Natuur

Verblijven in één van de dorpen (Malden, Heumen, Overasselt en Nederasselt) betekent natuur bij de hand en uitgaansleven op fietsafstand. De natuur is zeer gevarieerd: de uiterwaarden langs de Maas, de Overasseltse Vennen en Heumensoord in Malden dat naadloos overgaat in het heuvellandschap rond Groesbeek.

Je vindt er schilderachtige vennen, uiterwaarden en bossen. In combinatie met uitgebreide wandel- en fietsmogelijkheden en talrijke ruiterpaden is Heumen bij uitstek geschikt voor de rustzoeker.

Lees verder
Hatertse vennen -  Heumen Koortsboom - Hatertse vennen - Heumen Hatertse vennen - Heumen - Natuur - eendjes Schapen, natuur, Land van Maas en Waal

Tips - in Heumen

Wandel je mee?

In het Rijk van Nijmegen is het heerlijk wandelen. Met de Overasseltse- en Hatertse Vennen, de Berendonck, Heumensbos en Heumensoord en de uiterwaarden langs de Maas en Waal is er buitengewoon veel natuurschoon te vinden. Plan je eigen route heel eenvoudig via het knooppuntennetwerk of loop een van de bestaande wandelroutes.

Lees verder
Plan je route
Hatertse vennen - Heumen - Natuur - stel met hond - wandelen

Evenementen in de omgeving