Kranenburg

Net over de Duitse grens, in het groene heuvelachtige gebied tussen Kleve en Nijmegen, ligt aan de Via Romana het grensstadje Kranenburg. Het op het eerste oog rustige stadje is één van de meest verrassende streken in dit grensgebied.Zodra je Kranenburg binnenkomt, waan je je al direct in het verleden.

De middeleeuwse stadswal van Kranenburg en het historische centrum geven het stadje een geheel eigen karakter. De stadsmuren met de machtige torens zijn grotendeels behouden en verdedigingswerken geven de weerbaarheid van de stad aan. Tegenwoordig schrikken de muren niet meer af, maar spelen ze een hoofdrol in schitterende tafereeltjes met hoekjes en verrassende doorkijkjes.

Kranenburg en haar kernen, die elk hun eigen geschiedenis hebben, zijn bij uitstek geschikt voor iedereen die een actief en gezellig dagje uit in deze grensstreek wil beleven. Volop fiets- en wandelroutes langs fraaie bezienswaardigheden, een keur aan gastvrijheid en typisch Duitse ‘Gemütlichkeit’. 

Tips in Kranenburg

Ideale uitvalsbasis

Door de gunstige ligging is Kranenburg een ideale uitvalsbasis voor verkenningstochten in het gebied van de Niederrhein aan beide zijde van de grens. Je vindt hier een uitgestrekt weidegebied met knoestige knotwilgen, oude boomgaarden, heggen en eindeloze populieren lanen. Elke winter tref je hier bijzondere gasten: meer dan 150.000 wilde ganzen uit de poolstreken overwinteren dan in het Rijndal tussen Nijmegen en Xanten.

Wil je langer dan één dag van al dit moois genieten? Kranenburg heeft een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden. Kranenburg heeft ook een camperplaats, schitterend gelegen in het centrum van Kranenburg, met een prachtig uitzicht op de schiderachtige vallei.

Lees verder

Evenementen rondom Kranenburg

Routes in en rondom Kranenburg