Mook en Middelaar

Mook en Middelaar is een landelijke oase in het Rijk van Nijmegen. Gelegen tussen de Maas en Mookerheide, de brug tussen Maas en heuvelland, met ongekende recreatieve mogelijkheden. Hier ervaar je de geweldige ambiance van uitgestrekte bos- en heidegebieden, een uniek stuwwallenlandschap en een grote diversiteit aan cultuurhistorisch waardevolle elementen, duidend op een Romeins verleden.

Hou van heide

Op ongeveer tien minuten rijden van Nijmegen vind je de Mookerheide. Een natuurgebied met uitgestrekte heidevelden, mooie bossen en een rijke geschiedenis. Dé ideale plek om te wandelen en te genieten van de rust. Een mooi gebied dat een bezoek meer dan waard is.

De Mookerheide heeft een rijke geschiedenis en was in het verleden meerdere malen een strijdtoneel. In de Tweede Wereldoorlog, maar ook al tijdens de 80-jarige oorlog, in de 16e eeuw, werd er bij de Mookerheide gevochten. Je vindt hier bovendien twee schansen, oude verdedigingswerken uit de 17e eeuw. Vanaf deze plekken kon je de vijand al van verre zien aankomen. Nu heb je nog steeds een prachtig uitzicht. Vanaf de uitkijktoren op de Mookerschans kun je (meestal) de dubbele kerktoren van Cuijk zien liggen.

Lees verder
Lees meer
Mookerheide - Mook - natuur - wandelaars - bruggetje - heide

Landgoed Jachtslot de Mookerheide

Op tien minuten rijafstand van Nijmegen ligt het unieke natuurmonument 'Landgoed, Jachtslot de Mookerheide'. Het witte Jachtslot in Art Nouveau stijl steekt prachtig af tegen de blauwe lucht. Om het jachtslot heen liggen het parkbos, de onlangs gerestaureerde historische kassen en de tuin. Vanaf het landgoed wandel je zo het natuurgebied Mookerheide in. Regelmatig worden er rondleidingen en activiteiten op het Landgoed georganiseerd.

Lees verder

Tips

Mookerplas

Voor waterliefhebbers is dit een paradijs. Een tochtje over het water is voor bijna iedereen een groot plezier. Huur eens een zeilboot, kano of sloep en houd de wind in de zeilen of peddel over de 100 ha grote Mookerplas. Je bevindt je in een groen omlijst schilderij met de stuwwal op de achtergrond. Door de open verbinding van de Mookerplas met de Maas is er ook voor de gevorderde watersporter genoeg te beleven.

Lees verder
Mookerplas - Mook - bootjes - water - strand

Evenementen rondom Mook en Middelaar