Wijchen

Een rijke en veelbewogen geschiedenis, klassieke en moderne kunst, gevarieerde natuur én gastvrijheid, dat is Wijchen. Van middeleeuwse kastelen tot kronkelige wandelpaadjes door de bossen; van een gezellig terrasje tot de rust in het vennenlandschap. En van een trendy restaurant tot een sfeervol, gastvrij bed & breakfast. Jij noemt het, Wijchen heeft het.

Het historische dorp ligt in het Land van Maas en Waal, een prachtig gebied dat een grote variatie aan natuurschoon te bieden heeft. Al wandelend kom je langs uitgestrekte weilanden, de bossen van Alverna en de Valendriese Heuvels. Hierop zijn de wonderschone vennen, eeuwenoude dijkjes en natuurlijk de vergezichten en oevers van de Maas en Waal die zo bepalend zijn voor het landschap dat we nu kennen een prachtige aanvulling.

Kasteel Wijchen

Het schilderachtige centrum is een lust voor het oog en biedt een rijke variatie aan winkels, boetiekjes, restaurants en cafés. Struin ontspannen door de pittoreske straatjes en wandel over de markt en langs de monumentale panden. Natuurlijk mag je het kasteel, de grootste bezienswaardigheid, niet missen. 

Ondanks zijn keurig renaissance uiterlijk heeft Kasteel Wijchen een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het decor geweest van strijd, van verbannen liefde en koninklijk leven. Een rijke geschiedenis dat een bezoek meer dan rechtvaardigt voor liefhebbers van het verleden. Museum Kasteel Wijchen biedt een unieke kans om meer over het veelzijdige en verrassende Wijchen en het rivierenland er omheen te ontdekken. De vaste collectie van het museum geeft een interessant beeld van de geschiedenis in de regio. 

Lees verder
Lees meer
Kasteel Wijchen, Macht en Pracht

Recreatiegebied Berendonck

Als het mooie weer zijn intrede doet, kan je heerlijk vertoeven aan het water in Wijchen. Bijvoorbeeld bij recreatiegebied Berendonck. Het heeft een breed zandstrand en ruime ligweide. Voor kinderen zijn er speeltoestellen. Ook horeca is aanwezig. 

Lees verder

Evenementen in en rondom Wijchen

Locaties in - gemeente Wijchen

Klik hier voor een overzicht van alle locaties in de gemeente Wijchen. Van verblijfsaccommodaties tot musea en van restaurant tot kasteel.