Ommetje Heerlijkheid Beek

Type: Wandelroute
Afstand: 3,5 km

Ommetje Heerlijkheid Beek

Type: Wandelroute
Afstand: 3,5 km

Dit dorpsommetje is een korte wandeling in de buurt van Berg en Dal en Beek. Ondanks de korte afstand is het een pittige wandeling van hoog tot laag door prachtige natuur. De route volgt een deel van de N-70 natuurwandelroute.

Neem alvast een kijkje

Het ommetje Heerlijkheid Beek is afwisselende route en door de hoogteverschillen een pittige wandeling. Onderweg zie je de prachtige natuur op de stuwwal met zijn mooi gevormde bomen en uitzichten op oud cultuurlandschap van de Heerlijkheid Beek. Op sommige punten zie je door de bomen de Ooijpolder liggen met zicht op het dorp Persingen.

Het ommetje 'Heerlijkheid Beek¹ start en eindigt bij Fletcherpark Hotel Val Monthe in het dorp Berg en Dal. Tijdens de wandeling is er ook aandacht voor de bouwstijlen van de fraai gelegen villa¹s beneden in het dorp Beek en de historische villa's aan de rand van het dorp Berg en Dal bovenop de stuwwal.

De route van het dorpsommetje Heerlijkheid Beek volgt een deel van de N-70 natuurwandelroute en is daarmee een mooi alternatief voor diegene die niet de gehele N-70 route willen/kunnen doen.

Afstand
3,5 km

Dit ga je zien

Startpunt: Oude Holleweg 14
6572 AB Berg en Dal

Luisterplek: Het Dagboek van Rose Jakobs

Rijksstraatweg & Verbindingsweg
6573 CM Beek-Ubbergen
Luisterplek: Het Dagboek van Rose Jakobs
Eindpunt: Oude Holleweg 14
6572 AB Berg en Dal