Wat te doen in Nijmegen met Pinksteren 2023

Pinksteren komt er weer aan! Voor de meesten betekent dat een extra dagje weekend. We delen de leukste activiteiten voor het Pinksterweekend in het Rijk van Nijmegen. Hier krijg je alle tips voor 1e en 2e Pinksterdag. 

Wanneer is het Pinksteren?

Pinksteren valt dit jaar op 28 en 29 mei 2023.

Activiteiten Pinksteren in het Rijk van Nijmegen

Wandelen door de Ooijpolder

Groene uiterwaarden met Konikpaarden, Waalstrandjes bevolkt door gallowayrunderen en als het even meezit een blauwe lucht vol met vogels. Tijdens een wandeling door de Ooijpolder geniet je volop van de mooie waterrijke natuur. Er zijn meerdere routes uitgestippeld door het gebied. (M)Ooijpolder is een 10 kilometer lang Boerenlandpad, net als Natuur uit het stenen tijdperk die vanuit het dorp Ooij start. Voor het Boswachterspad hoef je alleen maar de bruine markeringen te volgen in het gebied. 

Onderweg of na afloop kun je langs bij het Roosje van Ooij of Oortjeshekken voor koffie met een stuk taart.

Lees verder
bekijk alle wandelroutes
Paarden - natuur - uiterwaarden - Beuningen

Nijmeegse Bierfeesten

Van 26 t/m 29 mei kun je in het Valkhofpark terecht voor een spectaculair weekend vol bier van lokale en internationale brouwerijen. Deze bieden hier hun meest bijzondere brouwsels aan. Daarnaast kun je bij de foodtrucks overheerlijke gerechten halen die perfect bij de bieren passen. De gezellige sfeer wordt afgemaakt met optredens van diverse bands, DJ’s en artiesten!

Lees verder
Nijmeegse Bierfeesten

Waterpret!

Ontdek Groesbeek

 • Op de mountainbike

  Alle highlights van Groesbeek en Berg en Dal in één route: Tijdens de 17 km lange Mountainbikeroute Groesbeek race je door de bossen van de Wolfsberg, de Hooghe Hoenderberg en Dekkerswald. In het mooie heuvelachtige landschap vind je technische, interessante en uitdagende routes met een goede mix van singletrack en bredere paden.

  Op de mountainbike Mountainbiken Rijk van Nijmegen, Groesbeek, Berg en Dal
 • Met de fietstrein

  Met de fietstrein ontdek je de grensstreek tussen Groesbeek, Kranenburg en Kleve op een wel hele bijzondere manier. Twee verschillende routes lopen over het voormalige spoorrail en laten je plekken zien waar je anders nooit zal komen! 

  Met de fietstrein
 • In het museum

  De geschiedenis van Groesbeek is nauw verbonden met de Tweede Wereldoorlog. In het in de heuvels genestelde Vrijheidsmuseum, ligt midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable. Beleef het Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten.

  In het museum
 • Tussen de wijnranken

  In Groesbeek zijn er meer dan 7 wijngaarden en groeien er ruim 20 hectare druivenranken. Als je graag een glaasje rood, wit of rosé lust, is Groesbeek een waar wijn-walhalla.Wij hebben de beste tips voor een bezoekje aan hét wijndorp van Nederland.

  Tussen de wijnranken

Groen, groener, groenst!

Ook weer helemaal de smaak van het tuinieren te pakken? In De Tuinen van Appeltern doe je inspiratie op in een van de 200 modeltuinen, shop je plantjes in de plantenmarkt en kan je ook nog meedoen aan een worskshop Tuinontwerpen. Ook de kinderen vermaken zich in het onderdeel 'Spelen en ontdekken' waar zij met een vlot naar toe kunnen varen.

Lees verder
Bezoek De Tuinen van Appeltern
Tuinen van Appeltern - Land van Maas en Waal - Roze - bloemen De Tuinen van Appeltern - wandelaars - land van maas en waal

Dit vind je misschien ook leuk: