Restauranttips in Nijmegen

Zin in een avondje uit? Kom heerlijk eten in Nijmegen! In de restaurants wordt met hart en ziel gekookt en word je aan tafel hartelijk en gastvrij bediend. Van wereldkeuken tot streekgerecht, je vindt altijd iets naar je smaak. De sfeervolle restaurants met culinaire gerechten en heerlijke wijnen bieden jou een fantastische avond uit, pak een stoel en schuif aan!

© MANNA
© MANNA

MANNA

Culinair, vers en altijd verrassend: dat is MANNA! Deze bijzondere plek in het centrum van Nijmegen is een trendsettend hotel, restaurant en bar in één. In het global food & fish restaurant beleef je gegarandeerd een heerlijke avond. Culinair vakmanschap en creativiteit zijn de rode draad van alle gerechten. Bijna jaarlijks valt MANNA in de prijzen voor hun gastvrijheid. Dit moet je echt zelf beleven!

Lees verder
Lees meer over MANNA

Arsenaal 1824
Bij Arsenaal 1824 geniet je van het beste uit de Franse, Mediterrane en Oosterse keuken! Neem plaats in het hippe grand café of sfeervolle restaurant en geniet! Kies voor een pittige gamba curry of een heerlijke vleesspies en laat je adviseren voor bijpassende wijnen. Op mooie dagen wordt de houtskoolgrill op het terras aangestoken. Blijf na het eten nog even hangen voor een gezellige naborrel, Arsenaal 1824 heeft namelijk ook een uitgebreide drankkaart met heerlijke speciaalbieren, cocktails en wijnen.

Restaurant de Portier
Ambacht is het sleutelwoord in de keuken van Restaurant de Portier in Nijmegen. Hier word je een avondje heerlijk in de watten gelegd. Het personeel heeft veel kennis van de producten die ze gebruiken en hoe ze hiermee om moeten gaan. Dagelijks wordt hier verse groente, vis en vlees aangeleverd waar de koks de lekkerste gerechten mee maken. Laat je uitgebreid adviseren over wijn en spijs  

© Jurjen Drenth
© Jurjen Drenth

STOOM beer&food

Zin in een biertje? Bij STOOM beer&food maak je kennis met vele heerlijke soorten craftbeer van de tap. De bouillonketels van de oude Honigfabriek zijn vervangen door de brouwketels van brouwerij Oersoep. Zodra je bij STOOM je biertje aan de bar hebt besteld kan het eten niet achterwege blijven. Ga voor de combi met de beroemde plank met charcuterie, diverse soorten kaas, noten en tafelzuren of kies als diner voor de lekkerste hamburger en het sappigste kippetje van de BBQ! Tip: doe mee aan een rondleiding door de brouwerij en ontdek hoe de bieren gebrouwen worden.

Lees verder
Lees meer over STOOM beer&food

Restaurant Tante Koosje
Op een prachtige rustieke locatie aan de rand van Nijmegen-Oost is huiskamerrestaurant Tante Koosje gevestigd. In 1873 is dit pand gebouwd als opstapplaats en wachtlokaal voor de toenmalige paardentram die vanuit het centrum van Nijmegen in de richting van Beek liep. Geniet van een romantisch dineer voor twee in de serre met prachtige kleurrijke tegelvloer, of met de hele familie aan de houten stamtafel.  

Weet jij al waar je naartoe gaat?

Kijk hier voor meer tips voor een avondje uit in het Rijk van Nijmegen.