4x Herfstwandelingen door het bos

Kijk eens naar buiten: is het droog met kans op vallende herfstbladeren? Dan is het weer perfect om het bos in te duiken. Trek een warme jas aan en haal een frisse neus tijdens een wandeling door de prachtige natuur rondom Nijmegen. Met de goudgeel kleurende bomen zijn de bossen deze maand misschien wel op hun mooist.

Deze vier wandelingen van 2,8 tot 6,1 kilometer beginnen nét buiten Nijmegen en liggen op fietsafstand van de stad. Lekker makkelijk!

1. De Bos en Heideroute - bij Heumensoord - 6,1 km

Ken jij Heumensoord alleen als de plek waar militairen hun tent opslaan tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Zonde, want je kunt hier ook heel fijn wandelen. Er zijn fraaie beukenlanen en stukken heidevelden, waarvan je tijdens de Bos en Heideroute de mooiste stukken ontdekt. Daarvoor hoef je heel eenvoudig alleen maar de rode paaltjes te volgen.

Lees verder
Bekijk de route

3. De Vier Perken - bij Heilig Landstichting - 3,0 km

De bossen bij Heilig Landstichting zijn niet alleen een fijne plek om te genieten van de verkleurde bomen en vallende bladeren, hier kun je ook de Romeinse geschiedenis van Nijmegen zien. In het Louisedal kom je op een gegeven moment een soort geul tegen in het landschap, dat is het aquaduct dat de Romeinen hier eeuwen geleden hebben uitgegraven. Fascinerend toch?

Lees verder
Bekijk de route

Dit vind je misschien ook leuk: