Kerstvakantie uitjes in het Rijk van Nijmegen 2019

Het wordt buiten vroeg donker en de straten zijn versierd met prachtige lichtjes. De kerstvakantie is dé periode om samen met je gezin er gezellig op uit te gaan. Het is koud buiten, maar wij hebben de leukste uitjes in het Rijk van Nijmegen voor je verzameld. Daar krijg je het vanzelf warm van! Lees hieronder onze tips.

De kerstvakantie is van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020.

Nijmeegse winterweken

Van 14 december t/m 5 januari vinden de Nijmeegse Winterweken plaats. Wekenlang zijn er bijzondere, traditionele en verrassende activiteiten voor jong en oud te doen in de Stevenskerk.

De kinderen kunnen in de 8 meter hoge wensboom hun wens plaatsen, wie weet komt hij uit… Knutsel je eigen kerstkaart, boom of ster, versier je eigen lampion en loop vervolgens mee met de sfeervolle lampionnentocht of luister naar de winterse avonturen van Dikkie Dik, Kolletje, Boer Boris of Jubelientje.

Ook voor de oudere kinderen is er genoeg te beleven. Doe bijvoorbeeld mee met de dansworkshops, musicalworkshops of ga aan de slag met beeldende kunst. Ook kunnen ze genieten van de optreden van koren in de kerk of de mooie kerststallen exposities. Kortom, er valt genoeg te beleven!

Bewonder de kerstlichten

© Afrika Museum
© Afrika Museum

Lichtavonden in het Afrika Museum

Kom alles te weten over Anansi de spin tijdens de sfeervolle lichtavonden in het Afrika Museum. Op 21, 22 en 23 december komen verhalen met licht tot leven. Deze verhalen gaan over hoe je met woorden en slimheid sterker kunt zijn dan je grootste tegenstander. Bovendien kun je broodjes bakken boven het vuur, de drie nieuwe tentoonstellingen bezoeken en meedoen met een van de workshops. Kortom, een avond om niet te missen!

Lees verder
© Museumpark Orientalis
© Museumpark Orientarlis

Feest van Licht in Museumpark Orientalis

Vier de winter met het jaarlijkse Feest van Licht in Museumpark Orientalis! Van 20 december t/m 5 januari kun je je hier laten verrassen door duizenden lichtjes in winterse sferen. Neem een kijkje bij de oude ambachten in het joodse dorp, laat je overweldigen door prachtige kerstgroepen, schilder mee aan een replica van Rubens, kijk en luister naar de kerstknikkerbaan en geniet van mooie optredens! Wat vooral bijzonder is aan het Feest van Licht is dat je hier de grootste kerststal van Europa kan vinden.

Lees verder

Kerst Sprookjesfestijn Wijchen

Stap de wonderlijke wereld van het Kerst Sprookjesfestijn Wijchen binnen. Op 21 en 22 december beleeft Winterkoningin Wijcheline een feestelijk kerstavontuur. Het centrum van Wijchen wordt omgetoverd tot een groot levend sprookje met vele winterse sprookjesfiguren, muziekgroepen, koren, verhalen, voorstellingen en workshops. De kinderen maken kans op leuke prijzen met hun zelfgemaakte lampion.

© Museum Kasteel Wijchen

Kerst in Kasteel Wijchen

Tijdens de kerstvakantie is er in Museum Kasteel Wijchen van alles te beleven voor jong en oud. Doe op zaterdagen mee met de workshop vliegtuigjes vouwen en parachuutjes maken. Red het verhaal van Gelderland tijdens de escape room ‘Het verloren verhaal van Gelderland’. Of loop op 22 december mee met de rondleiding door de kelders van het kasteel.

Let op: Museum Kasteel Wijchen is gesloten op maandagen, dinsdagen, 25 december en 1 januari.

Lees verder

Ga het ijs op

Muts op, sjaal om en handschoenen aan en het ijs op! Er zijn dit jaar weer meerdere schaatsbanen te vinden in het Rijk van Nijmegen.

Ga bijvoorbeeld naar het Winterfestijn Overbetuwe in Elst. Dit jaar pakt het festijn weer uit met veel evenementen die al jaren een waar succesnummer zijn. Zo komen het curlen, de schaatslessen, het peuter- en kleuterschaatsen en de kunstschaatsclinic gewoon weer terug. Nieuw is de curlingcompetitie voor jongeren van 12 tot 18 jaar. De Icebykes die vorig jaar hun première beleefden, racen ook dit jaar weer over het ijs. En het festijn opent spectaculair met een show van de wereldkampioen streetdance DJF Dance Centre uit Duiven.

Neem ook een bezoekje aan de schaatsbaan bij Beuningen on Ice. Vrolijke kinderen, gezelligheid met vrienden, blije opa’s en oma’s, leuke muziek en de geur van warme chocolademelk en glühwein, oftewel een gezellig feest! Ook kun je hier op verschillende dagen mee doen met curling.

Of neem een kijkje bij de openlucht ijsbaan in Malden van 13 december t/m 5 januari met op 15 december een gezellige kerstmarkt.

Dit vind je misschien ook leuk