Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark Nijmegen in de sneeuw

Kerstvakantie uitjes in het Rijk van Nijmegen 2022

Het wordt buiten vroeg donker en de straten zijn versierd met prachtige lichtjes. De kerstvakantie is de perfecte periode om lekker samen te zijn en er op uit te gaan.  We bieden je graag inspiratie voor activiteiten die plaatsvinden in de kerstvakantie. Fijne feestdagen! 

 

Glibberen op het ijs

Muts op, handschoenen en schaatsen aan en hop met de kinderen het ijs op! In het hartje van Elst staat van 17 december t/m 8 januari een echte schaatsbaan. Er worden op en rondom de schaatsbaan leuke activiteiten georganiseerd. Denk aan curling en nieuwjaarsschaatsen. Schaatsen aan en schaatsen maar! 

Lees verder

Lekker naar buiten!

Zit het weer mee? Ga dan lekker naar buiten! Wat je ook doet, de natuur in het Rijk van Nijmegen zal je verbazen. Vanuit Nijmegen loop je zo de Ooijpolder in. Rond de Hatertse en Overasseltse vennen sta je oog in oog met dassen, hermelijnen en wel 80 soorten vogels. Of ga samen op zoek naar de kabouters die in het bos van Beek-Ubbergen wonen! Zij hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. Haal het kabouterboekje op bij de VVV en doe allerlei leuke opdrachten onderweg.

Lees verder
Ontdek de route

Leuke inspiratie - voor later!