Wandelen in Berg en Dal

Wandelen in Berg en Dal - De mooiste doorkijkjes, wilde bevers en vennen

De gemeente Berg en Dal is aantrekkelijk door haar overweldigende landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. Dankzij de grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal haar naam aan ontleend, heb je prachtige vergezichten. De vele wandelpaden, de bossen en de on-Nederlandse heuvels bieden je prachtige tochten.

Je kunt ook lekker struinen en tot rust komen in de uiterwaarden. Of laat je culinair verwennen tijdens een wandeling langs een van de wijngaarden of bij een van de vele restaurants. Ook kinderen kunnen op ontdekkingstocht in het bos met de Kabouterroute!

WANDELEN OVER DE 8 BERGEN MET DE N70 WANDELROUTE

Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuurbeschermingsjaar. Deze unieke wandeling voert je over 8 ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, de Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. De lengte van de route is 14,2 kilometer. Het is ook mogelijk om deze in te korten.

Bekijk en download de route

De Berg en Dalse - Kroegjesroute

Wandelen, eten en slapen

In Berg en Dal is een fantastische route te vinden die je langs 9 verschillende horecagelegenheden brengt: de Berg en Dalse Kroegjesroute. De route bevindt zich tussen verschillende cafés, restaurants en hotels in de buurt van Berg en Dal. Neem een van de deelnemende kroegjes als startlocatie, kies welke kroegjes je nog meer wilt bezoeken en bepaal op die manier ook je afstand. Meerdere dagen wandelen? Ergens overnachten kan ook!

Bekijk de kroegjes

Heb je opmerkingen op een van de routes of is er iets onduidelijk? Geef het door via de Berg en Dal app of via bergendal.nl.
 

Wandelagenda

Uniek in Nederland

Geloof boswachter Thijmen maar, die weet waar ie het over heeft: ''ik durf wel te zeggen dat dit een uniek plekje is in Nederland, want je kunt mij geen andere locatie aanwijzen waar je zo mooi van het landschap kunt genieten en waar een hele rijke cultuurhistorie is, maar ook waar de natuur echt uit z'n voegen barst.''

Honden aan de lijn

Wandelen met je hond is heerlijk. En dat mag op bijna alle wandelplekken. Uitgangspunt is: honden aan de lijn. Waarom? Omdat honden schade kunnen brengen aan het milieu en de natuur. Om een voorbeeld te geven. De gemeente Berg en Dal heeft een mooi netwerk van boerenlandpaden. Als honden los worden gelaten, verstoren ze het vee van de boer of erger; ze vallen dit aan. Kijk altijd goed op de borden bij een (wandel)gebied.