Wandelen in Berg en Dal

Wandelen in Berg en Dal - De mooiste doorkijkjes, wilde bevers en vennen

De gemeente Berg en Dal is aantrekkelijk door haar overweldigende landschap, rijke cultuurhistorie en bijzondere wijnbouw. Dankzij de grote hoogteverschillen, waar Berg en Dal haar naam aan ontleend, heb je prachtige vergezichten. De vele wandelpaden, de bossen en de on-Nederlandse heuvels bieden je prachtige tochten.

Je kunt ook lekker struinen en tot rust komen in de uiterwaarden. Of laat je culinair verwennen tijdens een wandeling langs een van de wijngaarden of bij een van de vele restaurants. Ook kinderen kunnen op ontdekkingstocht in het bos met de Kabouterroute!

WANDELEN OVER DE 8 BERGEN MET DE N70 WANDELROUTE

Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuurbeschermingsjaar. Deze unieke wandeling voert je over 8 ‘bergen’ met fraaie namen zoals de Boterberg, de Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. De totale route is circa 16 kilometer lang. Je kunt ook een deel hiervan wandelen.

Bekijk en download de route

Heb je opmerkingen op een van de routes of is er iets onduidelijk? Geef het door via de Berg en Dal app of via bergendal.nl.
 

Wandelagenda

Uniek in Nederland

Geloof boswachter Thijmen maar, die weet waar ie het over heeft: ''ik durf wel te zeggen dat dit een uniek plekje is in Nederland, want je kunt mij geen andere locatie aanwijzen waar je zo mooi van het landschap kunt genieten en waar een hele rijke cultuurhistorie is, maar ook waar de natuur echt uit z'n voegen barst.''

Honden aan de lijn

Wandelen met je hond is heerlijk. En dat mag op bijna alle wandelplekken. Uitgangspunt is: honden aan de lijn. Waarom? Omdat honden schade kunnen brengen aan het milieu en de natuur. Om een voorbeeld te geven. De gemeente Berg en Dal heeft een mooi netwerk van boerenlandpaden. Als honden los worden gelaten, verstoren ze het vee van de boer of erger; ze vallen dit aan. Kijk altijd goed op de borden bij een (wandel)gebied.