Ommetje Wijchen 8: Route Kerkeveld

Type: Wandelroute
Afstand: 5.7 km

Ommetje Wijchen 8: Route Kerkeveld

Type: Wandelroute
Afstand: 5.7 km

Ontdek het veelzijdige natuurgebied Kerkeveld met dit ommetje van 5,7 km. Door het afwisselende karakter herbergt het gebied veel waardevolle, maar ook kwetsbare planten en dieren. Onderweg kom je langs verschillende kunstwerken en de Balgoijse Wetering.

Natuurgebied Kerkeveld is onderdeel van de ecologische verbindingszone Heumen-Horssen. Deze zone verbind de Overasseltse- en Hatertse vennen met de natuurgebieden op de rivierduinen bij Horssen, Hernen en Bergharen. In deze gebieden vind je dassen en verschillende soorten amfibieën. Natuurgebied Kerkeveld bestaat uit een uiteenlopende vegetatie, waardoor er veel waardevolle, maar ook kwetsbare planten en dieren aanwezig zijn.

Dit ommetje brengt je langs het Wijchens meer. Als je geluk hebt spot je bij het uitkijkpunt een ijsvogel! Onderweg kom je ook langs de Balgoijse Wetering, Zonnewijzer Zuid en de kunstwerken ‘Blue Boat’ en ‘het Bouwsel’.

Let op: in het natte seizoen kunnen stukken in natuurgebied Kerkeveld drassig zijn.

Je kan dit ommetje op elk punt van de route beginnen. Deze route is gemarkeerd met rode stickers op (lantaarn)palen.

Tip: tijdens deze route kun je ook gemakkelijk overstappen naar een van de andere ommetjes van Wijchen: route 5, 7 en 9. Deze routes vind je ook op de website. Meer informatie over de ommetjes van Wijchen vind je op: Wijchen Gezond Ommetjes 

Afstand
5.7 km

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Zuiderpoort
Zuiderpoort 42
6605 HN Wijchen
Eindpunt: Parkeerplaats Zuiderpoort
Zuiderpoort 42
6605 HN Wijchen

Kenmerken