Wederopbouwroute Kekerdom - Leuth

Type: Wandelroute
Afstand: 14.0 km

Wederopbouwroute Kekerdom - Leuth

Type: Wandelroute
Afstand: 14.0 km

Deze route in de Ooijpolder besteed aandacht aan de gebeurtenissen in het laatste half jaar van de Tweede Wereldoorlog. De wederopbouw, maar ook het landschap, karakteristieke planten en vogels komen in deze route aan bod.

Aangeboden door: Stichting Monument en Landschap Berg en Dal

Op een steenworp afstand van de historische stad Nijmegen vind je de Gelderse Poort, een grensoverschrijdend natuurgebied aan de oevers van de Rijn en de Waal waar wind, water en dieren eeuwen vrij spel hebben gehad. Ook de mens heeft in de loop der tijd zijn stempel gedrukt op dit gebied: overal in het landschap zie je de littekens van de Tweede Wereldoorlog en de invloed van de wederopbouw terug.

Deze afwisselende route leidt je langs de Kekerdomse Waard en door de laaggelegen Duffelt. Je wandelt via boerenlandpaden en smalle landwegen richting Leuth, een van de dorpskernen die het zwaarst getroffen werd tijdens de oorlog. Onderweg zie je de sporen die de oorlog én wederopbouw hebben achtergelaten in het landschap en de architectuur.

Deze Wederopbouwroute start bij eetcafé de Waard van Kekerdom en voert langs de buitendijkse Laurentiuskerk en de Remigius in Leuth. Ook wandel je langs de monumentale boerderijen De Roeyen en de Kapittelshof in Kekerdom en de Dijkhoeve en de Eindsenhof in Leuth/Erlecom.

De routebeschrijving van de Wederopbouwroute Kekerdom - Leuth is te vinden in de RoutAbel app.

Afstand
14.0 km

Dit ga je zien

Startpunt: 6579 AG Kekerdom
Eindpunt: 6579 AG Kekerdom