Dé Nijmeegse Vierdaagse

Hier vind je alles over de Nijmeegse Vierdaagse!

De Nijmeegse Vierdaagse ofwel, ‘The Walk of the World’ is het grootste meerdaagse wandelevenement van de wereld waaraan jaarlijks 42.000 wandelaars deelnemen. Vanuit de hele wereld komen zij naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in Nijmegen en de prachtige, bosrijke omgeving.

De Vierdaagse is al decennia lang de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld en is geen wedstrijd, het gaat om het leveren van de prestatie. Deelnemers leggen vier dagen achter elkaar afstanden van 30, 40 of 50 kilometer af. Wie de tocht met succes volbrengt, wordt beloond met het felbegeerde Vierdaagsekruis, een door de Nederlandse Koning erkende onderscheiding. 

De 104de Vierdaagse vindt plaats van 20 t/m 23 juli 2021. De inschrijfprocedure vanuit organisatie Stichting DE 4DAAGSE is nog onduidelijk vanwege de coronamaatregelen. Zodra er meer bekend is vermelden we dit op onze site.

 

© Ger Loeffen

HET PARCOURS

De Vierdaagse kent iedere dag een andere route door het Gelderse, Brabantse of het Limburgse land, in de wijde omgeving van de stad Nijmegen. Elke wandeldag staat een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal. Zo heet de eerste wandeldag De dag van Elst, de tweede De dag van Wijchen, de derde De dag van Groesbeek en tot slot de vierde De dag van Cuijk. De start- en finishlocatie voor burgers is de Wedren. 

Tijdens de Vierdaagse zijn de parcoursen aangegeven door middel van gekleurde pijlen. De kleur van de bewegwijzering komt overeen met de kleur van de polsband.

Lees verder
Ga naar 4daagse.nl
© Bianca van Uden

Via Gladiola

Naast het vierdaagsekruis geldt de glorieuze intocht van alle wandelaars op de laatste middag van de Vierdaagse in Nijmegen als een ultieme beloning voor de fysieke en vaak ook psychische topprestatie die de wandelaars hebben geleverd. Honderdduizenden enthousiaste toeschouwers omzomen de laatste 15 kilometer van het wandelparcours om de Vierdaagselopers tot aan de eindstreep toe te juichen. De wandelaars, begeleid door talloze muziekbands, vormen een feestelijke en kleurrijke stoet van vele kilometers, die door het vaak uitzinnige publiek bedolven wordt met gladiolen, bij uitstek de Vierdaagsebloem.

Lees verder

VIERDAAGSE SOUVENIRS

Afstandbadges
Per afstand is er een versie van het embleem; voor de 30km, de 40km en de 50km. De geborduurde textielbadge is verkrijgbaar voor € 8,00 per stuk en OP=OP. De badge kan per post verzonden voor € 10,00 p.s. Voor elke verkochte badge wordt € 1,00 gedoneerd aan Stichting Ruby and Rose, een stichting die zich inzet tegen vrouwenkanker.

Vierdaagsebedels
Dit jaar verschijnen er weer 7 prachtige, nieuwe bedels in de serie van Vierdaagsebedel. In de nieuwe serie zijn ook twee colliers beschikbaar. De vierdaagsebedels zijn verkrijgbaar vanaf € 29,00 en de colliers zijn verkrijgbaar vanaf € 40,00.

Lees verder
Meer informatie