Dé Nijmeegse Vierdaagse

HET PARCOURS

De Vierdaagse kent iedere dag een andere route door het Gelderse, Brabantse of het Limburgse land, in de wijde omgeving van de stad Nijmegen. Elke wandeldag staat een andere plaats in de omgeving van Nijmegen centraal. Zo heet de eerste wandeldag De dag van Elst, de tweede De dag van Wijchen, de derde De dag van Groesbeek en tot slot de vierde De dag van Cuijk. De start- en finishlocatie voor burgers is de Wedren. 

Tijdens de Vierdaagse zijn de parcoursen aangegeven door middel van gekleurde pijlen. De kleur van de bewegwijzering komt overeen met de kleur van de polsband.

Lees verder
Ga naar 4daagse.nl

Voetjes van de vloer - tijdens de Vierdaagsefeesten

Naast het bloed, zweet en tranen van de wandelaars die deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse is de derde week van juli ook een tijd om te vieren met je vrienden of familie. De Vierdaagsefeesten is het grootste evenement van Nederland. Met Nijmegen als het decor voor het grote evenement en meer dan 1000 optredens op meer dan 40 podia is het onmogelijk je te vervelen. Van een traantje wegpinken bij klassieke muziek tot rocken in een moshpit en van meeslepende techno beats tot ontspannende jazz, er is voor ieder wat wils te vinden.

Tijdens de Vierdaagsefeesten leer je Nijmegen pas echt kennen en wordt de stadsslogan alleen nog maar duidelijker: old city, young vibe. In alle uithoeken van de binnenstad vind je podia verstopt in winkelstraten, parken, musea en zelfs parkeergarages. Kom jij de Vierdaagsefeesten ook ontdekken?

Lees verder
Meer over de Vierdaagsefeesten

Via Gladiola

Naast het vierdaagsekruis geldt de glorieuze intocht van alle wandelaars op de laatste middag van de Vierdaagse in Nijmegen als een ultieme beloning voor de fysieke en vaak ook psychische topprestatie die de wandelaars hebben geleverd. Honderdduizenden enthousiaste toeschouwers omzomen de laatste 15 kilometer van het wandelparcours om de Vierdaagselopers tot aan de eindstreep toe te juichen. De wandelaars, begeleid door talloze muziekbands, vormen een feestelijke en kleurrijke stoet van vele kilometers, die door het vaak uitzinnige publiek bedolven wordt met gladiolen, bij uitstek de Vierdaagsebloem.

Lees verder

VIERDAAGSE SOUVENIRS

Afstandbadges
Per afstand is er een versie van het embleem; voor de 30km, de 40km en de 50km. De geborduurde textielbadge is verkrijgbaar voor € 8,00 per stuk en OP=OP. De badge kan per post verzonden worden voor € 10,00 p.s. 

Vierdaagsebedels
Ieder jaar verschijnen er weer prachtige, nieuwe bedels in de serie van Vierdaagsebedel. Naast de bedels zijn er ook twee colliers beschikbaar. De vierdaagsebedels zijn verkrijgbaar vanaf € 29,00 en de colliers zijn verkrijgbaar vanaf € 40,00.

Lees verder
Meer informatie