Thuisblijftips in het Rijk van Nijmegen

Het zijn bizarre tijden in de wereld en zo ook in het Rijk van Nijmegen. Door de maatregelen die gelden i.v.m. het corona-virus (COVID-19) worden langzaam versoepeld. We mogen weer wat meer naar buiten maar houden ons hierbij natuurlijk aan die 1,5 meter afstand. Voor het geval je het nog niet zo ziet zitten om veel het huis te verlaten hierbij wat leuke tips om het Rijk van Nijmegen te ontdekken vanuit huis. Zien, doen, bestellen en luisteren gewoon vanaf je bank, aan tafel of vanuit bed.

Foto's op je Chromecast - Van het rijk van Nijmegen

© Jurjen Drenth
© Vianatura

Nijmegen op je Chromecast

Als jij niet naar Nijmegen kan, dan haal je Nijmegen toch naar jou? Wij ontwikkelden een fotoalbum die je eenvoudig kunt laten 'afspelen' op de screensaver van je Chromecast! Klik op het fotoalbum (deze opent automatisch met Google Photo's), klik dan rechtsboven op de drie bolletjes en selecteer 'weergeven in albums'. Daarna log je, als je dat nog niet gedaan had, in met je Google account. Open nu je Google Home app waarmee je je Chromecast instelt, klik jouw Chromecast aan en selecteer 'Ambient modus bewerken'. Je kunt dan de 'screensaver' van je Chromecast bewerken door op Google Foto's te klikken en het fotoalbum dat je zojuist van VisitNijmegen hebt gekregen aan te vinken. Ét voila! Het Rijk van Nijmegen op je beeldbuis, weer eens wat anders dan die standaard foto's van Google!

Lees verder

De leukste kleurplaten - Printen en kleuren maar!

Wereldse activiteiten en verhalen voor thuis

Het Afrika Museum is weer geopend voor bezoek op een gepaste manier passende bij de maatregelen. Maar ook voor vanuit huis hebben ze de leukste activiteiten en wereldverhalen voor jong en oud op de website geplaatst. Zo staan er beschrijvingen van hoe je thuis zelf een eigen geluksdraak of lotusbloem kunt maken. Maar ook het recept voor een Laddu, een Hidoestaans hapje dat ze bij het feest Raksha Bandhan eten. In de grote collectie van het museum zitten natuurlijk veel objecten met een bijzonder verhaal. Een aantal van deze wereldse verhalen lees je op de website.

Lees verder
afrikamuseum.nl
© Thermen Berendonck
© Thermen Berendonck

Thuis ontspannen met tips van Thermen Berendonck

Ook nu bijna iedereen thuis zit en thuis aan het werk is, blijft een momentje voor jezelf en lekker ontspannen zeker belangrijk. Voorlopig is het niet mogelijk om hiervoor een sauna, wellness of thermencomplex te bezoeken. Thermen Berendonck biedt de oplossing in deze rare tijd. Meld je aan en ontvang iedere dag handige tips over hoe je kunt ontspannen, de wellness in huis kunt halen en praktische oefeningen voor rust en balans.

Lees verder
Meld je hier aan

Ontdek het Rijk van Nijmegen - met deze leuke spellen voor thuis!

© Hetty van Oijen

Doeboek Rijk van Nijmegen

Een lekker avondje thuis - Bekijk (jeugd)theater of arthousefilms gewoon vanaf je bank

De Betuwe in beeld - Gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Regisseur Bram van Workum brengt met een korte speelfilm verandering aan het relatief onbekende oorlogsverhaal van de Betuwe. Dit verhaal vertelt hij samen met verschillende re-enactmentverenigingen en Exodus Huissen. De film wordt in mei 2020 uitgebracht en zal dan bij diverse historische en educatieve initiatieven te zien zijn. Gezien de huidige maatregelen zal het waarschijnlijk wat later zijn voordat de korte speelfilm te kijken is bij bijvoorbeeld het Vrijheidsmuseum in Groesbeek. Hieronder toch alvast even een voorproefje.


Betuwe 44 from CineCrowd on Vimeo.