Thuisblijftips in het Rijk van Nijmegen

Het zijn bizarre tijden in de wereld en zo ook in het Rijk van Nijmegen. We kunnen elkaar het beste helpen door thuis te blijven en de voorschriften te volgen. Maar, die tijd moet je wel zien te vullen. Laat je daarom inspireren met alles wat onze regio - ook in deze tijd - te bieden heeft! Zien, doen, bestellen en luisteren gewoon vanaf je bank, aan tafel of vanuit bed. En natuurlijk hebben we ook aan de kleintjes gedacht. 

Wereldse activiteiten voor thuis

Bij het Afrika Museum hebben ze tal van leuke activiteiten op hun website geplaatst die jij gewoon vanuit huis kunt doen. Zo staan er beschrijvingen van hoe je thuis zelf een eigen geluksdraak of lotusbloem kunt maken. Maar ook het recept voor een Laddu, een Hidoestaans hapje dat ze bij het feest Raksha Bandhan eten. Je energie kun je kwijt met het Noord-Armerikaanse ren- of verstopspel. En zo staan er nog veel meer leuke activiteiten!

Lees verder
afrikamuseum.nl

Speel bingo - tijdens je wandeling

Maak een wandeling in het Rijk van Nijmegen met één van deze wandelbingo's. Uiteraard altijd met zorg voor huidige maatregelen! Streep jij alle 6 de bingovakken af tijdens jouw wandelingen?

  • Wandelbingo bos

  • Wandelbingo dieren

  • Wandelbingo routes

Een avondje LUX vanuit huis

Een avondje naar de bios zit er natuurlijk even niet in. Maar daar heeft filmhuis Lux wat op bedacht! Via online filmplatform Picl kijk je de nieuwste arthouse-films ook thuis. Gewoon op je tv, tablet of telefoon. Neem plaats op je bank of in je luie stoel, bak met popcorn erbij en kijken maar!

Lees verder
Bekijk het aanbod

De leukste kleurplaten - Printen en kleuren maar!

Thuis ontspannen met tips van Thermen Berendonck

Ook nu bijna iedereen thuis zit en thuis aan het werk is, blijft een momentje voor jezelf en lekker ontspannen zeker belangrijk. Voorlopig is het niet mogelijk om hiervoor een sauna, wellness of thermencomplex te bezoeken. Thermen Berendonck biedt de oplossing in deze rare tijd. Meld je aan en ontvang iedere dag handige tips over hoe je kunt ontspannen, de wellness in huis kunt halen en praktische oefeningen voor rust en balans.

Lees verder
Meld je hier aan

Ontdek het Rijk van Nijmegen - met deze leuke spellen voor thuis!

Foto's op je Chromecast - Van het rijk van Nijmegen

Nijmegen op je Chromecast

Als jij niet naar Nijmegen kan, dan haal je Nijmegen toch naar jou? Wij ontwikkelden een fotoalbum die je eenvoudig kunt laten 'afspelen' op de screensaver van je Chromecast! Klik op het fotoalbum (deze opent automatisch met Google Photo's), klik dan rechtsboven op de drie bolletjes en selecteer 'weergeven in albums'. Daarna log je, als je dat nog niet gedaan had, in met je Google account. Open nu je Google Home app waarmee je je Chromecast instelt, klik jouw Chromecast aan en selecteer 'Ambient modus bewerken'. Je kunt dan de 'screensaver' van je Chromecast bewerken door op Google Foto's te klikken en het fotoalbum dat je zojuist van VisitNijmegen hebt gekregen aan te vinken. Ét voila! Het Rijk van Nijmegen op je beeldbuis, weer eens wat anders dan die standaard foto's van Google!

Lees verder