Natuur

De natuur ontwaakt!

Je hoeft niet ver weg om de natuur te zien ontwaken. Ontdek hoe mooi het begin van de lente is in het Rijk van Nijmegen. Tussen de kronkelende rivieren, weides met lammetjes en mooie landwinkels kun je in het voorjaar genieten van de ontwakende natuur.

Struin langs de waal of fiets langs de kleurrijke bloesem. Wat je ook doet en met wie – familie, vrienden of de boswachter – de natuur in het Rijk van Nijmegen zal je verbazen.

Hier geniet je van prachtige bloesem

De lente is weer in aantocht en dat is de periode dat verschillende fruitbomen zich van hun schitterende kant laten zien. Rond april verschijnt namelijk de eerste bloesem. En nergens kun je deze prachtige bloesem beter bewonderen dan in de buurt van Nijmegen, namelijk in de Betuwe.

Bekijk de tips

Verbazingwekkend veelzijdig - Rijk aan mooie natuurgebieden

Hatertse en Overasseltse vennen

Aan de zuidwestzijde van Nijmegen vind je een gebied met mooie bossen en zoals de naam aangeeft, stille vennetjes. Er is een wandelroutenetwerk dat over de mooiste paden voert. 

Mookerheide

Mooie bossen, uitgestrekte heidevelden en een rijke geschiedenis. Hendrik van Naussau, de jongste broer van Willem van Oranje, liep hier met zijn leger in 1574 om te vechten tegen de Spanjaarden. 

Ooijpolder

Wilde paarden, bevers, grote ganzen, rode geuzen... ze grazen allemaal in de uiterwaarden van de Waal in de Ooijpolder. Loop je door de riviernatuur helemaal naar het westen, dan sta je plotseling aan de levendige Waalkade in Nijmegen. Mooi, die combinatie van stad en platteland! 

De mooiste tuinen en parken

Naar buiten met kinderen

Wat is er leuker dan met het gezin eropuit te gaan in het Rijk van Nijmegen?! Nu de echte winterkou wel voorbij is, is er genoeg reden om weer naar buiten te gaan met de kinderen. Ga voor een lekkere wandeling door de natuur, bezoek een stadspark of kies een middagje tussen de kabouters!

Bekijk de tips

Bezoekerscentra

Ga erop uit! - Ontdek de fiets- en wandelroutes

Ooijroute

Oeverloos genieten

Wandelroute Hatertse- en Overasseltse Vennen

Wandelroute Filosofen