Natuur

De natuur ontwaakt!

Beklim de Duivelsberg of duik onderwater met je snorkel in de Ooij. Struin langs de Waal of stap op een segway naar de ganzen. Wat je ook doet en met wie – familie, vrienden of de boswachter – de natuur in het Rijk van Nijmegen zal je verbazen. Om de veelzijdigheid, de uitgestrektheid, het meanderende en het glooiende. En het is altijd dichtbij.

Vanuit Nijmegen loop je zo de Ooijpolder in. Rond de Hatertse en Overasseltse vennen sta je oog in oog met dassen, hermelijnen en wel 80 soorten vogels. En op Heerlijkheid Beek kun je niet heen om de dikste boom van Nederland.

Natuurgebieden in het Rijk van Nijmegen

De prachtige natuur in het Rijk van Nijmegen is heerlijk om door te fietsen of wandelen. Uitgestrekte bossen, stille vennetjes en glooiende heidevelden, de schoonheid van de natuur zal je verbazen. Wij geven je een overzicht van de mooiste natuurgebieden in het Rijk van Nijmegen.

Lees verder
Lees meer

Ga erop uit! - Ontdek de fiets- en wandelroutes

Paarse heide

Wanneer kleurt de heide paars is een vraag die vaak gesteld wordt. De maand waarin de heide in bloei staat is augustus. De struikheide kleurt dan prachtig paars. Deze paarse heide is erg mooi om te zien en dus ook echt een trekpleister gedurende de weken dat het in bloei staat. Waar je paarse heide kunt bekijken in het Rijk van Nijmegen is op de volgende locaties. Zo heb je het natuurgebied de Mookerheide en natuurgebied de Hatertse- en Overasseltse Vennen. Beide natuurgebieden zijn het hele jaar door zeker het bezoeken waard maar in augustus kun je hier dus terecht om het kleurrijke natuurschoon van de paarse heide te bekijken. 

 

 

Lees verder
Schotse Hooglander graast op de Mookerheide. De heide staat hier in augustus in bloei. close-up paarse heide die in bloei staat.

De mooiste tuinen en parken

Ontspannen in het Rijk van Nijmegen

De oude Romeinen deden het al vaak en uitgebreid: heerlijk relaxen en jezelf – laten –verwennen in een badhuis. Een goede gewoonte, die je in het Rijk van Nijmegen volop kunt navolgen in spa’s, sauna’s en thermen. Of ontspan in een van de vele recreatiegebieden met zwemplassen die de regio rijk is. Pak je fiets of wandelschoenen en verken de prachtige Ooijpolder. Of ga zuidwaarts richting wijndorp Groesbeek en laat je verrassen door de vele wijngaarden.

Lees verder
Ontdek hier onze tips

Onze favoriete gebieden: