Natuur

Beklim de Duivelsberg of duik onderwater met je snorkel in de Ooij. Struin langs de Waal of stap op een segway naar de ganzen. Wat je ook doet en met wie – familie, vrienden of de boswachter – de natuur in het Rijk van Nijmegen zal je verbazen. Om de veelzijdigheid, de uitgestrektheid, het meanderende en het glooiende. En het is altijd dichtbij.

Vanuit Nijmegen loop je zo de Ooijpolder in. Rond de Hatertse en Overasseltse vennen sta je oog in oog met dassen, hermelijnen en wel 80 soorten vogels. En op Heerlijkheid Beek kun je niet heen om de dikste boom van Nederland.

Bezoekerscentra

Verbazingwekkend veelzijdig - Rijk aan mooie natuurgebieden

Hatertse en Overasseltse vennen

Aan de zuidwestzijde van Nijmegen vind je een gebied met mooie bossen en zoals de naam aangeeft, stille vennetjes. Er is een wandelroutenetwerk dat over de mooiste paden voert. 

Mookerheide

Mooie bossen, uitgestrekte heidevelden en een rijke geschiedenis. Hendrik van Naussau, de jongste broer van Willem van Oranje, liep hier met zijn leger in 1574 om te vechten tegen de Spanjaarden. 

Ooijpolder

Wilde paarden, bevers, grote ganzen, rode geuzen... ze grazen allemaal in de uiterwaarden van de Waal in de Ooijpolder. Loop je door de riviernatuur helemaal naar het westen, dan sta je plotseling aan de levendige Waalkade in Nijmegen. Mooi, die combinatie van stad en platteland! 

De mooiste tuinen en parken

Kom heerlijk tot rust

Meer ontspannen is een goed voornemen van velen. Meestal schiet dit er bij in, maar niet dit jaar! Start het jaar goed en stap in een oase van rust. Trek eropuit en verken de prachtige natuur rondom het Rijk van Nijmegen of sla een balletje op de golfbaan.

Maar je kan ook samen met je vrienden genieten van de lekkerste wijn in Groesbeek of kies voor een ultieme relax dag in de sauna

Benieuwd hoe je nog meer tot rust kunt komen in deze regio?

Bekijk het hier!