Stel met hond - Hatertse en Overasseltse vennen - Heumen

Geniet van de rust: prachtige wandelingen

Dat het Rijk van Nijmegen vol zit met mooie natuurgebieden en wandelroutes, dat wist je misschien al, maar welke het beste bij jou past misschien nog niet. Hieronder geven wij diverse wandelingen uit de regio weer. Laat je inspireren en kies de route die het beste bij je past!

Wijngaard wandeling

Deze route van 8,5 km leid je door Groesbeek, hét wijndorp van Nederland. Tijdens het wandelen, kom je langs verschillende wijngaarden en in het laatste weekend van september kun je zelfs meegenieten van de Nederlandse Wijnfeesten. Stop tijdens het wandelen bij een van de wijngaarden en vergeet vooral de prijswinnende wijnen niet te proeven! Het startpunt van deze route bekijken of de route alvast downloaden? Dat kan. 

Lees verder
Bekijk de route

Vierdaagse - Dag van Wijchen

Altijd al een keer een dag uit de Vierdaagse willen lopen? Dat kan het hele jaar door! Iedere dag van de Vierdaagse staat in het teken van een andere route in de wijde omgeving van Nijmegen. Deze route leid je onder andere door Wijchen, Beuningen en de Hatertse Vennen. Wanneer je deze route loopt buiten de Vierdaagse week om, dan heb je het voordeel dat je op je gemak kunt wandelen en extra kunt genieten van de mooie omgeving. 

Wil je ook de andere routes van de Vierdaagse lopen? Download dan de Alledaagse app.

Lees verder
Bekijk de route

N70 Natuurwandelroute

Enthousiast wordt eigenlijk iedereen wel van deze wandelroute. De gehele route is ongeveer 16 km lang, maar kenmerkt zich door haar diversiteit in route en afstandsmogelijkheden. Voor ieder wat wils dus! Tijdens deze wandeling loop je over de 8 ‘bergen’, zoals Duivelsberg en Sterrenberg. Na een dag klimmen over de heuvels, kun je je honger stillen bij een van de restaurants die aan deze route liggen. 

Benieuwd of deze route iets voor je is? Neem alvast een kijkje. 

Lees verder
Bekijk de route

Wandelroute Ooijpolder

Op steenworp afstand van het stadscentrum van Nijmegen ligt de Ooijpolder. Voor iedereen die aan de drukte van de stad wil ontsnappen, is deze route een aanrader. Tijdens de 12 kilometer lange wandeling kun je oog in oog komen te staan met Koninkpaarden, nijlganzen of Galloway runderen. De route is te bekijken en te downloaden op de website van Staatsbosbeheer.

Lees verder
Bekijk de route op Staatsbosbeheer.nl