Wielrennen en mountainbiken in het Rijk van Nijmegen

De sportieve fietser kan zijn hart ophalen in het Rijk van Nijmegen. Of je nu houdt van wielrennen of van mountainbiken, of je semiprofessioneel of een meer recreatieve racer bent: er zijn mooie en uitdagende routes voor iedereen. We bieden je graag wat inspiratie voor leuke tochten op ieder niveau. Bovendien doen we je een paar leuke suggesties over fijne plekken om tussendoor te pauzeren.

Giro Rijk van Nijmegen

Wist je dat in 2016 de Giro d’Italia in Gelderland van start ging? Nu kun je een deel van de tweede officiële etappe Arnhem-Nijmegen fietsen. De Muur van Beek is de eerste echte klim uit de Giro van 2016 en natuurlijk is die ook in deze route opgenomen. Deze uitdagende route van 52,5 kilometer is een goede test om te kijken hoe sportief je bent!

Er bestaat een grote kans dat je na al het klimmen wel toe bent aan een pauze om even bij te komen. Leuke plekken hiervoor zijn Hotel ’t Spijker of Vakantieboerderij De Holdeurn. Beide liggen aan de route, hebben een terras en zijn erg geliefd bij sportieve fietsers.

Lees verder

Mountainbikeroute Nijmegen

Deze afwisselende route staat op nummer 2 in de top 10 van mooiste mountainbikeroutes in Gelderland! De tocht is een kleine 15 kilometer lang en heeft de technische moeilijkheidsclassificatie blauw: gemiddeld. Je vindt veel variatie in bredere paden maar ook genoeg bochtige singletracks, kuipbochten, rollers en ook redelijk wat hoogtemeters. 

In het noordelijk deel van de route, door Westermeerwijk, kom je pittige weg-technische beproevingen tegen. Naast de uitdagende lengte van 6 kilometer volledig singletrack, gaat ook de afwisseling in korte, snelle en soms ook dalende kuipbochten razendsnel. De flink wat korte en iets langere venijnige, steile klimmetjes en afdalingen vragen veel van je techniek en fysiek.

Lees verder

Tijd voor een pauze tijdens het fietsen

Een flink stuk fietsen is natuurlijk heerlijk, maar minstens zo belangrijk is de pauze onderweg. Pannenkoekenhuis en Wielercafé De Heksendans is een geliefde rustplaats voor menig mountainbiker of wielrenner. Je kunt hier zelfs genieten van de speciale ‘wielercafé special’. Een pannenkoek met appel, spek, rozijnen en een Kwaremont biertje. 

Via Romana fietsroute

Deze langeafstandsfietsroute Via Romana leidt door het afwisselende landschap tussen Nijmegen en Xanten langs tal van Romeinse bezienswaardigheden. De fietsroute is in totaal 249 kilometer lang. Met deze fietsroute kom je langs de geschiedenis van de Limesstraat en laat onderweg kom je overblijfselen tegen van wel 2000 jaar geleden. Zo kom je vanuit Nijmegen onder andere door het prachtige groene heuvellandschap in omgeving van Berg en Dal en fiets je over de grens langs de historische Duitse steden KalkarKleve en Kranenburg. Wil je meer details weten over de Via Romana en de Limesstraat? Bekijk dan de Via Romana overzichtspagina met daarop alle route-étappes, informatie en bezienswaardigheden gebundeld!

Lees verder
Fietsroute Via Romana

Mountainbikeroute Groesbeek

Deze 18 kilometer lange mountianbikeroute in Groesbeek is ook het technisch pittige Traumapad te vinden. Maak je borst maar nat, is dit pad een echte uitdaging. Het Traumapad is een 1,5 kilometer lange afdaling met vele flowy bochten, hoge dalende kuipbochten en rollers.

De route biedt verder veel afwisseling tussen bredere paden en flowy singletrack. Ook zijn er veel  kuipbochten, kort draaiwerk en afhangende bochten. Tot slot bevat de technisch uitdagende route ook veel hoogtemeters in de wat langere klimmetjes en afdalingen.

Mountainbikeroute Nijmegen is te combineren met deze mountainbikeroute, ze kruisen elkaar ter hoogte van de Nijmeegse baan. 

Lees verder

Tijd voor ontspanning

Geen inspanning zonder ontspanning, dus strijk tussendoor lekker neer op een terras om even uit te rusten. Dit doe je bijvoorbeeld op het terras van Herberg - Restaurant ’t Zwaantje in Mook, waar je kan genieten van gerechten met uitsluitend dagverse en het liefst regionale producten. Of stop tussendoor bij Zweef Inn Boscafé in Malden. Beide zijn een populair adres onder mountainbikers.

Lees verder

Let op jezelf en de ander!

Voorkomen is beter dan genezen en daarom wijzen we je graag nog even op het belang van het letten op de veiligheid. Dus zorg dat je materiaal in orde is en draag een helm. We delen de fietspaden met velen en al die mensen bewegen zich op verschillende snelheden voort. Bel op tijd als je iemand in wilt halen. En misschien wel het allerbelangrijkste: houd rekening met elkaar!

Nog niet uitgefietst? - Fiets en E-bike routes