Laat je inspireren!

Of je er nu woont, of een trip door het Rijk van Nijmegen maakt; je zult al gauw merken dat er genoeg te doen en te beleven is. Van interessante musea, statige kastelen tot fijne natuurgebieden. Hieronder vind je een aantal leuke tips voor je dagje uit. 

Genieten aan het water

In het Rijk van Nijmegen vind je een aantal recreatiegebieden waar je je gerust een hele dag kunt vermaken. Of je nu actief bezig wilt zijn of even heerlijk wilt ontspannen, bij de superverzorgde recreatieplassen in het Rijk van Nijmegen kan het! Denk aan golfbanen, outdoorcentra, restaurants en strandpaviljoens, wellnessresorts, waterskibanen en nog veel meer! Maar ook voor een fijne wandeling zit je hier helemaal goed. En voor de hondeneigenaren onder ons, ook met je viervoeter! Het hele hondenseizoen van 1 oktober tot 1 mei ben je van harte welkom bij de recreatiegebieden. Waar ga jij binnenkort naartoe? 

Lees verder
Bekijk de gebieden

Verwondering door verhalen - in het Vrijheidsmuseum

Op een bijzondere plek in het heuvelachtige landschap van Groesbeek vind je het Vrijheidsmuseum. En deze plek is niet zomaar willekeurig: het ligt midden in het gebied van de twee belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens de Tweede Wereldoorlog, namelijk Market Garden en Veritable. In het museum kan je je laten verwonderen door onder andere het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen. In dit museum krijgt de oorlog een veelzijdig gezicht, want er is nooit één verhaal. Welk verhaal wil jij horen? Bezoek het Vrijheidsmuseum en doe een stapje terug in de tijd! 

 

De allerbeste pannenkoeken

Een heerlijke traditionele pannenkoek met spek en stroop? Of ga je toch liever voor iets spannends zoals een pannenkoek met gegrilde paprika, hummus en avocado? Het kan tegenwoordig allemaal en dat maakt pannenkoeken eten zo leuk! In het Rijk van Nijmegen vind je op verschillende plekken pannenkoekenhuizen. Dat wordt nog moeilijk kiezen! Klik op de button hieronder voor de beste pannenkoekenrestaurants! 

Lees verder
Meer pannenkoekentrek?

Terug in de tijd - bij Kasteel Hernen

Ontdek historisch Hernen

Als je door het Rijk van Nijmegen reist, is het op sommige plekken net alsof je een stukje teruggaat in de tijd. Deze regio is nu namelijk heel erg in trek, maar vroeger vond de rijke burgerij het hier ook al goed toeven. Om die reden zijn er verschillende kastelen en buitenplaatsen te vinden. Bijvoorbeeld Kasteel Hernen! Hier ga je op pad met wel een hele bijzondere gids: een pratende lantaarn! Die leidt je langs kamers, trappen en gangen waar je ook het geheim van de verdwenen toren ontdekt in een spectaculaire presentatie.

Een dagje kasteel is niet compleet zonder je te verdiepen in oude ambachten zoals touwslaan, smeden, handwerken en rietvlechten. Ontdek historisch Hernen! 

Lees verder

Beleef het bij de Bastei

De Bastei vertelt het verhaal van het leven in, om en aan de rivier. En je kan het verhaal niet alleen horen, je kan het ook voelen. In dit museum raak je letterlijk het verleden van 2000 jaar terug aan. In de kazematten, kanonsgang en in de toren beleef je het verhaal van de vorige bewoners aan de hand van unieke Romeinse muurresten, een stuk van kasteel Valkhof en natuurlijk de overblijfselen van de bastei zelf.

In het museum vind je een van de topstukken, waar je oog in oog mee staat: de mammoetschedel van Bergharen. Maar je maakt ook een sprong terug naar nu terwijl je ontdekt welke dieren er nu leven in de Gelderse Poort. En dat zijn er veel meer dan je nu denkt! 

Lees verder
Museum De Bastei in Nijmegen

Kijk je ogen uit bij Valkhof Museum

Noviomagus, zo noemden de Romeinen de stad Nijmegen. Het kan zomaar zijn dat je op de plek waar je nu bent, in de voetsporen van de Romeinen treedt. Bij het Valkhof Museum vind je het mooiste van Romeins Nederland. Je komt alles te weten over het Romeinse leger en het leven van alledag toen Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. Maar dat is nog niet alles. Ook vind je er een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Ontdek en ervaar het bij het Valkhof Museum! 

 

 

Ga langs bij Citystore Nijmegen! - Jouw vertrekpunt