Leerzame uitjes voor kinderen

Je wilt natuurlijk het liefst dat jouw kinderen zich vermaken tijdens een dagje uit. Dat ze er tegelijkertijd ook nog iets van opsteken, is natuurlijk extra mooi meegenomen. In en rondom Nijmegen zijn er genoeg leuke uitjes waar kinderen nog iets van leren. Hieronder vind je inspiratie.

muZIEum

Altijd al willen weten hoe het is om blind te zijn? Dat kan bij muZIEum, het museum over zien en niet zien. Ervaar in één van de donkerbelevingen hoe een dag uit het leven of een vakantie van een blind persoon eruit ziet. Of ga op pad door de stad tijdens de Expeditie ribbelroute en kom er door middel van een VR bril achter hoe het is om slechtziend te zijn. Het is slim om van te voren even te reserveren, zodat je er zeker van bent dat er een gids beschikbaar is.

Lees verder
Meer over muZIEum

De Bastei

Breng een bezoek aan De Bastei, een museum dat het verhaal vertelt over de rivier de Waal en dat je meeneemt op ontdekkingsreis door het verleden, het heden en de toekomst. Hier beleef je hoe de rivier de stad en de natuur met elkaar verbindt. Voor wat extra interactie kunnen kinderen meebouwen aan de toekomst van het rivierenlandschap en de rivier vorm geven in De Bastei Academie. Het hele jaar door zijn er ook verschillende excursies voor kinderen, waarbij ze op pad gaan in de buitenlucht.

Lees verder
Ontdek meer over De Bastei

Museumpark Orientalis

Bij Museumpark Orientalis beleef je de kleurrijke wereld van het jodendom, christendom en islam en de cultuur van het Midden-Oosten. Neem deel aan een van de levendige en authentieke activiteiten en ambachten en kom op een leerzame manier in aanraking met cultuur en religie. Wist je dat er bij Museumpark Orientalis ook kinderfeestjes worden georganiseerd? Kies voor een Romeins- of Woestijnfeest en je bent verzekerd van een origineel feest. 

Lees verder
Lees meer over Museumpark Orientalis

Leer over de oorlog

Voor de meeste van ons is het moeilijk voor te stellen hoe het is om een oorlog mee te maken, laat staan voor kinderen. Om de (vooral wat oudere) kinderen meer te laten leren, te laten zien, te laten beleven en meer te betrekken bij het verleden van de Tweede wereldoorlog, is een bezoek aan het Vrijheidsmuseum of het Infocentrum WOII zeker de moeite waard. Bij het Vrijheidsmuseum worden regelmatig leerzame activiteiten rondom het thema WOII georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld bijna elke maand een spionagetraining, waarbij kinderen een spoedcursus spioneren krijgen en zelfs met een diploma naar huis gaan!

Lees verder
Lees meer over het Vrijheidsmuseum

Dit vind je misschien ook interessant: