Oudste stad van Nederland

Nijmegen is onlosmakelijk verbonden met de Romeinen. Zo’n kleine tweeduizend jaar geleden streken ze neer op deze voor hen strategisch interessante plek. Van een ‘gewone’ heuvel aan een rivier maakten zij een bruisende nederzetting: Ulpia Noviomagus Batavorum. Ook Keizer Karel de Grote en de Tweede Wereldoorlog hebben een stempel gedrukt op de stad. Op IntoNijmegen lees je wat je bij je bezoek aan Nijmegen nog kunt zien en ontdekken uit deze lange geschiedenis.

Historische stadswandeling

Ontdek de binnenstad van Nijmegen te voet met de gratis historische stadswandeling. De route brengt je langs vele locaties en laat je de cultuurhistorie van de stad ontdekken. De stadswandeling is online te bekijken.

Luister je liever naar een enthousiaste gids die je verhalen vertelt over Nijmegen die de meeste Nijmegenaren niet eens kennen? Reserveer dan een stadswandeling met gids! Er zijn verschillende thematische stadswandelingen te boeken. Een ervaren gids laat je de stad zien en neemt je mee door het prachtige centrum. Bekijk de verschillende stadswandelingen met gids en kies er een die bij jou en je gezelschap past.

Lees verder
Bekijk alle stadswandelingen
Besiendershuid, Nijmegen, binnenstad

Door de rijke historie is er door de jaren heen van alles in de bodem in het Rijk van Nijmegen gevonden. Deze archeogische vondsten uit de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen zijn te zien in Museum Het Valkhof

Op de website van Spannende Geschiedenis duik je nog veel dieper in de geschiedenis van niet alleen Nijmegen maar ook heel Gelderland! Met de verschillende tijdlijnen maak je niet alleen een reis langs de Romeinen en middeleeuwen maar ook het industrieel erfgoed en de Koude Oorlog.

Lees verder