Een duurzaam dagje uit in Nijmegen

Dat een dagje Nijmegen ontzettend gezellig is, wist je natuurlijk al lang. Maar wist je al dat dit, behalve leuk, ook hartstikke duurzaam kan zijn? Er zijn inmiddels zoveel mooie duurzame initiatieven in de regio, dat je er gemakkelijk een dag mee kunt vullen. Ga je mee?

10:00 uur

We beginnen de dag met shoppen! Bij de kledingwinkel 512 Nijmegen kun je terecht voor duurzame kwaliteitskleding. Eigenaresse Jettie ontwikkelde zelfs haar eigen merk WAKKER. Dit is een basic merk dat stijlvol en niet-seizoensgebonden is. Is een kledingstuk niet meer in je maat verkrijgbaar? Dan kan het speciaal voor jou worden gemaakt. Naast kleding biedt 512 leuke designartikelen en prachtige sierraden.

In de Stikke Hezelstraat vind je lifestyle stores van Make My Day. Om precies te zijn: Make My Day Women voor onder meer dameskleding en (woon)accessoires, Make My Day Men voor onder andere herenkleding en gadgets en Make My Day Atelier voor sierraden en modeaccessoires. De winkels verkopen zowel nieuwe als vintage producten.

Bij Het Duurzame Warenhuis shop je duurzame dames-, heren- en kindermode inclusief accessoires. Verder is er een ruime collectie tuinartikelen, woonaccessoires en verzorgingsproducten. De winkel beslaat maar liefst 600 m2, dus je bent niet zo maar uitgekeken.

Lees verder

12:00 uur

Shoppen maakt hongerig! Het is tijd voor een lekkere lunch bij Restaurant De Nieuwe Winkel. De ingrediënten komen uit het voedselbos in Groesbeek of de Ommuurde Tuin in Renkum. Hier wordt bewezen hoe lekker botanische gastronomie kan zijn. 

15:00 uur

Bij terugkomst kunnen we een bezoek aan de Bastei niet overslaan. In dit museum voor natuur en cultuurhistorie kom je meer te weten over hoe rivieren dorpen en steden verbinden. Leer alles over de flora en fauna in het Gelderse rivierengebied en het verleden van Nijmegen.

Lees verder

18:00 uur

We hebben trek gekregen in een lekkere hamburger en waar kunnen we dan beter heen dan naar Wally. Ze werken hier met vlees van biologische koeien, maar wat dacht je van een burger van zeewier, oesterzwam of pompoen? De meeste ingrediënten komen uit de omgeving en producten worden zoveel mogelijk zelf gemaakt. Dat levert een unieke menukaart op!

20:00 uur

Overnachting bij Guesthouse Vertoef

Na deze heerlijke en gevarieerde dag zijn we toe aan een goede nachtrust. Bij Guesthouse Vertoef maken ze waar het maar kan duurzame keuzes. Er staan zonnecollectoren op het dak, in de keuken vind je veelal biologische en lokale producten en je krijgt warm douchewater dankzij een luchtwarmtepomp. Zelfs de schoonmaakmiddelen zijn biologisch en het beddengoed wordt duurzaam geproduceerd en gewassen. Dit alles, gecombineerd met een kamer die van alle gemakken is voorzien, zorgt ervoor dat je hier heerlijk zult slapen. Welterusten!

Lees verder

Dit vind je misschien ook leuk: