Hemelvaart weekend in het Rijk van Nijmegen

Weer lekker een lang weekend vrij met Hemelvaart! Wil je weten wat er allemaal te doen is in en rond Nijmegen dit Hemelvaartsweekend? We delen de leukste Hemelvaartsdag activiteiten in het Rijk van Nijmegen. Ook voor bezoekers aan Nijmegen die een nachtje weg willen, hebben we de mooiste overnachtingen op een rijtje gezet.

Wanneer is het Hemelvaart?

Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 26 mei 2022.

De leukste activiteiten tijdens Hemelvaart 2022

Festival TREK

Tijdends het Hemelvaarts weekend strijkt het rondreizende foodfestival TREK neer in het Hunnerpark van Nijmegen. Maak een smakelijke ontdekkingsreis langs de mooiste food trucks en laat je verassen. Van sushi tot Thais, van vega(n) tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Ook kun je je dorst uitgebreid lessen bij de cocktailbar, wijnbar of in de Biergarten met vele speciaalbiertjes. Naast heerlijk eten staat Festival TREK ook bekend om vermakelijke entertainment met (rondlopende) acts en optredens van theatermakers, kleinkunstenaars en muzikaal talent uit de regio. 

Het festival is van 26 t/m 29 mei en is gratis toegankelijk en een leuke dag uit voor jong en oud.

Lees verder
Lees alles over het festival

De leukste Hemelvaart uitjes voor kinderen

Met de wind door de haren…

Het Rijk van Nijmegen op een unieke manier ontdekken? Dat kan! Hoe gaaf is het om relaxt te toeren met de elektrische scooter! Op de geruisloze, natuurvriendelijke, elektrische Waalscooter ontdek je het Waalgebied en het Rijk van Nijmegen. Met een stop zo her en der op de dijk voor een weids uitzicht over de rivier en de stad Nijmegen is het genieten pur sang. Je hoeft geen helm te dragen, dus geniet van de wind door je haren. 

Lees verder

Weekend weg met Hemelvaart

Het Rijk van Nijmegen is de ideale bestemming voor een weekend weg met Hemelvaart! Van knusse B&B's tot boetiek hotels tot gezellige campings, de mooiste overnachtingen vindt je hier:

Op zoek naar rust en ruimte? - Check de drukte voordat je op pad gaat

Dit vindt je misschien ook leuk: