Mooie e-bike routes in het Rijk van Nijmegen

De elektrische fiets is de laatste jaren steeds populairder geworden. Denk aan mensen die de e-bike gebruiken om naar het werk te gaan of aan gezinnen met jonge kinderen. Toch is vooral het aantal recreatieve fietsers, door de stijgende populariteit van de e-bike, in het land flink gestegen. En dat is wel logisch, want met een e-bike heb je eigenlijk altijd de figuurlijke ‘wind in de rug’.

Natuurlijk kun je met de e-bike iedere fietsroute rijden die je maar wilt. Maar er zijn ook speciale routes specifiek voor e-bike gebruikers. Deze routes zijn vaak wat langer en onderweg kom je langs verschillende oplaadpunten. Zo kun je dus gemakkelijk je e-bike opladen terwijl je zelf geniet van een lekkere lunch of een drankje. 

Kom naar het Rijk van Nijmegen, stap op je e-bike en fiets over dijken en glooiende heuvels, langs rivieren en heidevelden en door bossen en pittoreske dorpen. Ontdek het zelf met de volgende drie e-bike routes.

E-bike route door de Betuwe

Deze e-bike route neemt je mee door een dijk van een landschap, de Betuwe. Vaart maken op de dijken terwijl je uitkijkt over de prachtige uiterwaarden en rivieren. Of stap af in een van de vele pittoreske dorpen waar jullie even lekker kunnen opladen. ‘Jullie’ slaat dan natuurlijk op zowel jou als je elektrische fiets. Het Betuwse landschap staat vol met schitterende boerderijen met weelderige appel- en kersenboomgaarden. Koop je kersen en appels direct bij de boer of pluk ze zelf op de speciale plukdagen. In april-mei geniet je van de kleurrijke witte en roze bloesem. Schijnt de zon volop en heb je wel zin in een verfrissende duik? Spring dan in het koele water van recreatieplas Slijk-Ewijk of de Rijkerswoerdse plassen. Een mooi extraatje op deze route is het prachtige stuk langs de Linge, de langste rivier van Nederland! Kortom, genoeg te beleven in de Betuwe.

Lees verder
Bekijk de route

E-bike route in het Rijk van Nijmegen

Dat je met deze e-bike route je ogen uitkijkt is een zekerheid. Het diverse landschap waar je doorheen fietst blijft je verrassen. Zo kom je al snel bij de Mookerplas waar het op warme dagen heerlijk toeven is. Je fietst met een heerlijke bries langs het water en duikt dan het prachtige groen in van Heumensoord. Vervolgens rijd je door Nijmegen-oost richting de dijken en uiterwaarden van de Ooijpolder en Millingerwaard. Hier heb je een grote kans om konikspaarden, Rode Geuzen, ganzen en nog veel meer dieren te spotten. Na de vlakke wegen waar je flink wat vaart maakt is het dan tijd om echt profijt te maken van je e-bike. De bosrijke heuvels, met de bekende Zevenheuvelenweg, zijn voor veel fietsers een uitdaging, maar voor jou een makkie! Met deze e-bike route maak je dus goed gebruik van de voordelen van je elektrische fiets. Dus stap op je fiets en geniet!

 

Lees verder
Bekijk de route

E-bike route door het Land van Maas en Waal

In het Land van Maas en Waal, bezongen in het nummer van Boudewijn de Groot, fiets je over kronkelende dijken en langs schilderachtige buitenpolders. Iedere bocht brengt weer iets nieuws waarbij de natuur zich van haar beste kant laat zien. Zo kom je met deze e-bike route door de Overasseltse- en Hatertse Vennen waar de heide in september prachtig paars kleurt en in de vennen bijzondere planten en dieren leven. Water is natuurlijk een ‘blauwe’ draad in het verhaal van het Land van Maas en Waal. Je fietst daarom langs zowel de rivier de Maas, de Waal en recreatiegebied De Gouden Ham om lekker uit te waaien. Geïnteresseerd in cultuurhistorie? Stap dan zeker in Batenburg en Hernen even van je elektrische fiets. De pittoreske huizen en ruïne in Batenburg en het kasteel in Hernen geven je een goed beeld van het Land van Maas en Waal van toen. Saai is het hier dus zeker niet. Kom en ontdek het zelf!

Lees verder
Bekijk de route
Kasteel Hernen, Macht en Pracht

Meer mooie fietsroutes in het Rijk van Nijmegen? - Kies er hier een uit: