Te gast bij de Vierdaagsefeesten 2023

Op donderdag 20 juli hebben Britt en Lieke namens Visit Nijmegen op uitnodiging van Stichting Vierdaagsefeesten en de gemeente Nijmegen een kijkje achter de schermen genomen bij de Vierdaagsefeesten! Ze doen hier verslag van deze unieke ervaring.

Bruisend Nijmegen in!

Om 13.00 uur gaat het programma van start bij het gloednieuwe Brouwerij Florijn met een openingswoordje en wat inzicht in de cijfers door burgemeester Hubert Bruls, wethouder John Brom en directeur van de Stichting Vierdaagsefeesten, Joris Bouwmeister. Na een lekkere lunch, waarbij we de “foodprint” bijgeleverd kregen, gaan we op pad: het bruisende Nijmegen in!

Op het Mariënburgplein kunnen we alles lezen over het duurzaamheidsbeleid van de Vierdaagsefeesten, mooi uiteengezet op banners die je hier genietend van een drankje eens rustig kunt bekijken. En ben je toe aan wat meer adrenaline, dan kun je op dit plein de kleinste escaperoom ter wereld proberen. Lukt het jou om er binnen 30 seconden uit te komen? Ons helaas niet, ondanks de hoge verwachtingen...

Lees verder

Op naar klimaatneutrale feesten

Vanaf het Mariënburgplein neemt Tessa Groenen, aanjager duurzaamheid bij Stichting Vierdaagsefeesten, ons mee op een duurzaamheidstour de stad. Indrukwekkend en soms verrassend om te zien op hoeveel manieren de Vierdaagsefeesten proberen om de CO2-footprint van de festiviteiten zo laag mogelijk te houden! Lees er hier meer over.

Onderweg maken we kennis met Jorian Damen van Gelukkige Groentes. De Stichting Vierdaagsefeesten kiest elke editie een specifiek goed doel uit om mee samen te werken. Dit keer dus de stadstuinders van Gelukkige Groentes. Zij hebben een groot deel van hun lokaal en ecologisch gekweekte groentes gedoneerd aan de Nijmeegse Voedselbank. De extra productie die daarvoor nodig was, is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vierdaagsefeesten.

We vervolgen onze tocht naar onze eigen Citystore, waar mooie (lokale en duurzame) Vierdaagsesouvenirs te koop zijn!

Lees verder

Avontuurlijk abseilen!

Met een volle maag gaan we op pad naar de St. Stevenstoren: om te abseilen! Een deel van de opbrengst hiervan gaat naar ‘Make a Wish’, voor zieke kinderen die wel wat vertrouwen en kracht voor de toekomst kunnen gebruiken door een wens in vervulling te zien gaan. Abseilen van de Stevenstoren kan een keer per jaar; alleen tijdens de Vierdaagse. Spannend, maar zeer de moeite waard, want wát een uitzicht over de stad en de feesten!

Lees verder
Meer informatie
Abseilen
  • Abseilen

Meer lezen