Mooie Dagtochten

Varen in het Rijk van Nijmegen

Met tal van schepen kun je interessante vaartochten maken over de rivieren in het Rijk van Nijmegen. Stap in de ene plaats op en vaar naar je bestemming. Kijk daar rustig rond, bezoek een museum, een attractie en vaar weer terug. Maar natuurlijk kun je ook terugfietsen of zelfs de bus of trein nemen. Aan boord kan je altijd een hapje of drankje bestellen. Op het buitendek en binnen zijn volop zitplaatsen. Het rivierlandschap, met zijn boerderijen, boomgaarden, zijn strandjes, trekt rustig aan je voorbij.

 

 

Varen met de Pannenkoekenboot

Bruggentocht met de Pannenkoekenboot

De Pannenkoekenboot Nijmegen verzorgt een middagvaart van 2 uur waarbij de boot o.a. de Nijmeegse bruggen, de nieuwe nevengeul en de mooie Ooijpolder passeert. De kapitein geeft uitleg over alle bezienswaardigheden op en langs de rivier en tijdens de vaart kun je zo veel pannenkoeken eten als je wilt! De Bruggentocht is van 13.30 tot 15.30 uur op woensdag, zaterdag en zondag.

75 minutenvaart op de Pannenkoekenboot

Elke woensdag, zaterdag en zondag verzorgt de Pannenkoekenboot Nijmegen 75 Minutenvaarten om 16.00 en om 17.45 uur. De boot vaart 75 minuten op de Waal waar je een prachtig uitzicht hebt over de natuur, de stad en de bruggen. In een ongedwongen sfeer kun je onbeperkt genieten van het pannenkoekenbuffet en zelf je pannenkoeken versieren met tal van garneringen!

Kinderfeestje op de Pannenkoekenboot

Vier je kinderfeestje aan boord van de Pannenkoekenboot Nijmegen! Stap op woensdag om 16.00 of om 17.45 uur aan boord met je vriendjes voor een extra feestelijke rondvaart van 75 minuten. Versier je pannenkoeken met allerlei lekkernijen en dobber in de megagrote ballenbak. De tafel wordt speciaal voor jouw feestje versierd en de jarige krijgt een cadeautje. Ook is er natuurlijk ranja en ijs. Kortom, geen minuut verveling! 

Lees verder
Bekijk de website

Safarischip de Blauwe Bever

De Blauwe Bever maakt natuurvaarten op de Nederrijn vanuit verschillende plaatsen langs de rivier tussen Culemborg en Arnhem. De Blauwe Bever is een stoer schip waarop je vanaf het open, overdekte bovendek een directe beleving hebt met de riviernatuur. Geen rondvaartboot met beslagen ramen, maar een werkschip, hoog genoeg om over de zomerkades te kijken en met faciliteiten om bij een krib af te meren en met een gids een voetsafari te maken. Er is een kleine besloten benedenhut waar consumpties verkrijgbaar zijn. Het schip is voorzien van toiletten. Helaas niet toegankelijk voor mindervaliden, mensen met een rolstoel of rollator.

Verschillende soorten vaarten. Op zaterdag- en zondagmiddag: rivieroevervaarten van 2 ½ uur; thema- vaarten doordeweeks naar interessante locaties waar meer tijd voor nodig is; chartervaarten op andere dagen: af te huren door bedrijven, families, scholen e.d.

Vertreklocaties, data en prijzen op de website. Max. aantal passagiers is 55.

Lees verder
Bekijk de website

Dit vind je misschien ook leuk: