Hardlopen

Hardlooproutes - in het Rijk van Nijmegen

Bewegen is gezond en dat is in deze tijd extra belangrijk! Taak dus om goed voor jezelf te zorgen en zo goed mogelijk proberen fit te blijven. Hardlopen of een trailrun in de natuur zijn activiteiten die je hierbij kunnen helpen.

Wist je dat er in Gelderland verschillende hardlooproutes zijn uitgezet die te volgen zijn met bordjes? In dit artikel hebben we een aantal routes in het Rijk van Nijmegen uitgelicht. 

1. Hardlooproute Heumensoord

Sporten vlakbij de stad én toch in een mooi natuurgebied? Volg dan de hardlooproute Heumensoord! Er zijn twee rondjes te volgen, een gele route van 10 kilometer en een groene route van 5 kilometer. Mocht je onderweg even een pauze willen nemen, let dan op de verschillende bomen: de kans is namelijk groot dat je een zwarte specht ziet zitten! 

2. Echte uitdaging: N70 als trailrun

De N70 is een van de bekendste routes van Nederland en te vinden in Berg en Dal. De route, die compleet bewegwijzerd is, staat bekend om de vele hoogteverschillen en mooie vergezichten. Het is ook voor ervaren hardlopers en/of trailrunners een echte uitdaging, steile hellingen, smalle paden en (vooral bij slecht weer) zware ondergrond maken deze route pittig!

3. NS Trail Mookerheide

12 Kilometer hardlopen door een uniek heidelandschap: dat is de NS Trail Mookerheide. Met deze route je vanaf Station Mook/Molenhoek door natuurgebied Mookerheide weer terug naar het station. De route is met een routebeschrijving en kaartje te volgen. 

4. Hindernisparcours in Appeltern

Wanneer je een unieke route zoekt in het Land van Maas en Waal dan moet je bij Recreatiegebied De Gouden Ham in Appeltern zijn. Hier kun je een uniek hindernisparcours volgen van 5 kilometer waar  je 18 verschillende hindernissen tegenkomt. Zwaar, maar een hele gave toevoeging aan je route