Nijmegen door de ogen van Julie en Bas Hoebink

Eigenaresse Make My Day & Eigenaar De Meesterproef

Julie en Bas zijn allebei in Wijchen opgegroeid en bezochten Nijmegen vaak. Inmiddels wonen ze al negen jaar in Nijmegen. Julie heeft twee winkels: Make My Day Women en Make My Day Atelier. Make My Day Men is van Julie’s broer Jan. Bas runt de Meesterproef. Samen weten ze genoeg over Nijmegen te vertellen om een hele gids te vullen.

HOE ZOUDEN JULLIE NIJMEGEN OMSCHRIJVEN?

“Een ontzettend diverse stad. Als je tien minuten fietst, leer je steeds een hele andere kant van Nijmegen kennen. Natuur in de vorm van onze uiterwaarden en de Nevengeul, fietsen over de heuvels van Beek en Berg & Dal. Wijken zoals Bottendaal en Oost die een hele andere sfeer hebben dan het stadscentrum. En de stad voelt af en toe een klein beetje alternatief, dat zorgt voor een eigen stijl.”

WAT MAG JE ECHT NIET MISSEN IN NIJMEGEN?

“De Hezelstraat, daar moet je echt heen. Het is niet alleen een mooie straat, maar de winkels zijn ook heel tof. En ga op mooie dagen vooral naar het Waalstrandje. Kijk uit over het water, of draai je om en werp een blik op de oudste stad van Nederland. Ga als afsluiter van je dag vooral een drankje doen bij Lebowski, heerlijk!’’

Lees verder

WAAROM PASSEN JULLIE WINKELS ZO GOED BIJ NIJMEGEN?

“Make My Day past heel goed bij de stijl van de Nijmeegse winkelaars. Je vindt bij ons net even andere spullen dan bij de grote ketens. Met een combinatie van kleding, interieur, vinyl, sierraden, boeken en kaarten ligt er voor iedereen wel iets.”

“De Meesterproef ligt in de wijk Biezen, waar de vernieuwing echt voelbaar is. De Honigfabriek heeft een enorme invloed op de stad gehad, half Nijmegen heeft hier vroeger gewerkt. Daarnaast kopen we zo veel mogelijk lokaal in: je proeft de stad op je bord.”

Lees verder

WAT MAAKT NIJMEGEN UNIEK?

“Vooral de combinatie van stad en natuur. Je hebt op fietsafstand van de stad zo veel mogelijkheden om even lekker uit te rusten in het groen, dat is top. De stad is ook perfect in grootte. Nijmegen is groot genoeg om alles te bieden wat een grote stad moet bieden, maar klein genoeg om behapbaar te blijven en gemoedelijk te zijn.”

“Nijmegen is ook uniek vanwege de winkels die we hier hebben. Verrassend veel kleine zelfstandige zaken die niet bij grote ketens horen. En de studenten die hier na hun studie blijven plakken, maken de stad jong. Dat voel je aan de levendigheid!”

“Als we het over uniek hebben, moeten we het ook even over de Vierdaagse hebben. Dat is hét moment om naar Nijmegen te komen. Een prachtige week waarin de hele stad op zijn kop staat. Wil je Nijmegen liever wat rustiger leren kennen? Kom dan een weekje later: alles en iedereen is hier dan op vakantie.”

WAAR MOET JE IN NIJMEGEN ZIJN VOOR EEN HAPJE OF DRANKJE?

“Het liefst gaan we naar Ultimo. En dat zeggen we niet alleen omdat Pepijn, de broer van Bas, daar de tent runt. Het eten dat je op je bord krijgt is creatief én lekker, met een uitstekende wijnkaart. En als we het over Nijmeegse restaurants hebben, moeten we de Nieuwe Winkel zeker noemen. Daar moeten we als stad trots op zijn. Pizzacafé Desem is ook een hele fijne tent!”

“Een drankje doen we het liefst bij Lebowski. Bij Atelier en Café in de Blaauwe Hand vind je ons ook vaak terug. Ben je op zoek naar een feestje? Dan raden we Het Zusje van Debbie zeker aan!

WAAR VINDEN JULLIE RUST?

“We hebben het al genoemd, maar toch het Waalstrandje. Het is daar zó mooi. We gaan ook vaak wandelen met de kinderen bij de Duivelsberg. Niet ver van Nijmegen en toch meteen een hele andere sfeer. Voor een prachtig uitzicht over Nijmegen steek je de brug over en wandel je langs het water in Lent."

Lees verder