De Betuwe

 • Wandelen in de Betuwe

  Bekijk hier de leukste wandelroutes door de Betuwe!

 • Actief in de Betuwe

  Bekijk hier de mooiste fiets- en wandelroutes en alle andere leuke avontuurlijke activiteiten in de Betuwe! 

 • Beleef de kersen

  De Betuwe wordt ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Nu worden de kersen geplukt!

  Kersen
 • Overnachten in de Betuwe

  Kom je ook overnachten in de Betuwe? Bekijk dan ons overzicht met de leukste hotels, campings, b&b's en vakantiewoningen in de regio! 

  QKLQ minicamping, overnachten, Betuwe
 • Ontdek cultuur en historie

  Duik in de geschiedenis en ontdek de mooiste plekjes!

 • Betuwse streekproducten

  Ontdek de heerlijkheden van de Betuwe! 

Ga je op pad? - Check de drukteradar voor vertrek

Volg jij de kudde? Of trek jij je eigen plan? Een polonaise is leuk, maar niet als je voor je rust komt.

Wil jij het Rijk van Nijmegen ontspannen beleven en de drukte vermijden? Op onderstaande kaart zie je meer dan 250 locaties in Gelderland of het er druk (rood), gezellig (geel) of rustig (groen) is. Deze data is betrouwbaar en actueel door het gebruik van digitale databronnen, geheel AVG-proof. 

Zo check je dus eenvoudig of je veilig kunt recreëren op de plek waar jij naartoe wilt en vind je alternatieven voor een ander moment of een andere locatie. Wie weet ontdek je door de drukteradar nog nieuwe plekken! Check voor je vertrekt dus de drukteradar.

Ontdek Betuwse verhalen - achter Operatie Market Garden

Rustig wandelen - in de Betuwe

Column door Ap Dijksterhuis

Even uitwaaien, bewegen en je gedachten verzetten in de natuur. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen belangrijk. Het zal echter niemand ontgaan zijn dat het druk is in de natuur. Gelukkig zijn er in de Betuwe veel mooie én rustige wandelroutes. Zo wandelde Ap Dijksterhuis het Rondje Valburg en schreef hij daar achteraf een leuke column over in De Gelderlander! Wil je meer lezen over de ervaringen van Ap over zijn Rondje Valburg? Lees dan zijn column. Natuurlijk kun je deze, of een van de andere mooie routes in de Betuwe ook zelf uitproberen.

Lees verder
Lees column

Fiets- en wandelroutes - in de Betuwe

Het oorlogsverhaal van de Betuwe

De Betuwe speelde bij Operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol. In het gebied werd hard gevochten door de geallieerden en de Duitsers. Op diverse plekken in het gebied wordt stilgestaan bij het oorlogsverhaal van de Betuwe. Lees het oorlogsverhaal en ontdek de verschillende herdenkingspunten en oorlogsmusea in de Betuwe! 

Lees verder
Lees meer!

De Betuwe: Langs stromend water

Er stroomt heel wat water door de Betuwe. Op de plek waar de Waal en de Rijn samenkomen vind je een bijzonder stuk erfgoed: Fort Pannerden. Dit is een verborgen parel gelegen in Doornenburg die alles te maken heeft met water. Dit Fort wordt natuurlijk niet voor niks 'de kraan op de Nieuwe Hollandse Waterlinie' genoemd. 

 

Lees verder
Lees meer over Fort Pannerden
Fort Pannerden, Drone, Betuwe