De Betuwe

Wandelnetwerk de Betuwe

Sinds oktober 2021 heeft de Betuwe een gloednieuw wandelnetwerk. Het netwerk bestaat uit gekleurde, thematische routes en keuzepunten die zijn aangeduid met een letter-cijfercombinatie. De routes zijn goed bewegwijzerd en daardoor eenvoudig te volgen. Ook liggen er verschillende handige startpunten aan het netwerk. Op de startpunten vind je informatiepanelen met een kaart en handige informatie over de routes en bezienswaardigheden op het netwerk. Plan je liever zelf een wandelroute? Maak dan gebruik van de keuzepunten. Je vind ze op het netwerk ter plaatse, in de wandelrouteplanner of op de wandelkaarten die te koop zijn bij de VVV. Op de keuzepunten kruisen verschillende routes elkaar en zo kun je eenvoudig een stuk aan je route aanplakken, of je route inkorten. 

Lees verder
Meer lezen
Wandelen Overbetuwe Wandelpaal nieuw wandelnetwerk Waal Waaldijk Bemmel

Fiets- en wandelroutes - in de Betuwe

 • Evenementen in de Betuwe

  Bekijk hier de leukste evenementen die plaatsvinden in de Betuwe! Van wekelijkse markt tot fruit plukken bij de boer en van wandeltocht tot festival.

  Evenementen in de Betuwe
 • Actief in de Betuwe

  Bekijk hier de mooiste fiets- en wandelroutes en alle andere leuke avontuurlijke activiteiten in de Betuwe! 

  Actief in de Betuwe
 • De mooiste wateren laten je meevoeren

  Rivierenland is een walhalla voor waterliefhebbers. Van recreëren op het water tot culturele hoogstandjes zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

  De mooiste wateren laten je meevoeren
 • Overnachten in de Betuwe

  Kom je ook overnachten in de Betuwe? Bekijk dan ons overzicht met de leukste hotels, campings, b&b's en vakantiewoningen in de regio! 

  Overnachten in de Betuwe QKLQ minicamping, overnachten, Betuwe
 • Ontdek cultuur en historie

  Duik in de geschiedenis en ontdek de mooiste plekjes!

  Ontdek cultuur en historie
 • Betuwse streekproducten

  Ontdek de heerlijkheden van de Betuwe! 

  Betuwse streekproducten

Tips in de Betuwe van Barts Boekje

''Eigenlijk hoeven we Nederland niet uit' en 'Nederland heeft zoveel moois' hè!'. Twee opmerkingen die de lading volledig dekken wat betreft de Betuwe. De Betuwe, ook wel bekend als de fruittuin van Nederland (fruitboomgaarden op iedere hoek van de straat, maar daarover later meer), is een streek in Gelderland tussen de rivieren de Waal en de Rijn. Een streek waar je je weliswaar een week, weekend of slechts een dag kunt vermaken door te wandelen, fietsen, slenteren, eten, drinken of door even helemaal niks te doen. Neem de kids mee op sleeptouw, plan je vriendenweekend hier, stel het voor aan je familie of ga juist lekker alleen.''

Tips voor slapen, eten, bezienswaardigheden, natuur en de bloesemperiode in de Betuwe van Barts Boekje vind je hieronder!

Lees verder
Bekijk de tips

WANDELEN IN DE AIRBORNE REGION

Wil je graag meer te weten komen over Operatie Market Garden? Ga dan op pad op de vier speciaal ontwikkelde wandelroutes in de Airborne Region. Al wandelend ontdek je de (lokale) verhalen achter Operatie Market Garden. Eén van de wandelingen vindt plaats in de Betuwe, namelijk in Driel. Daarnaast zijn er nog drie andere routes die je kunt uitproberen in de regio Anrhem, in OosterbeekEde en Arnhem. Wandel langs monumenten en bezienswaardigheden die met deze operatie te maken hebben, herinner de slachtoffers en sta je stil bij de vrijheid. Meer weten? Lees dan verder en ontdek alles over de Airborne Region.

 

Lees verder
Lees meer
Airborne Driel Generaal Sosabowski

Klompenpad Breedlersepad in Park Lingezegen - Klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Klompenpad is vernoemd naar buurtschap Bredelaar en boerderij Den Grooten Breedler, nu De Bredelaar genoemd. De wandeling van 12 kilometer voert onder meer door weilanden met oude heggen en hagen, langs kersenboomgaarden en met herinneringen aan het oorlogsverleden. Het nieuwe Klompenpad start bij De Grote Bredelaar (Breedlersestraat 7 in Elst). De folder is te downloaden op deze website en je kunt de route met info over bezienswaardigheden onderweg vinden in de gratis Klompenpaden-app.

Ontdek Betuwse verhalen - achter Operatie Market Garden

Het oorlogsverhaal van de Betuwe

De Betuwe speelde bij Operatie Market Garden tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol. In het gebied werd hard gevochten door de geallieerden en de Duitsers. Op diverse plekken in het gebied wordt stilgestaan bij het oorlogsverhaal van de Betuwe. Lees het oorlogsverhaal en ontdek de verschillende herdenkingspunten en oorlogsmusea in de Betuwe! 

Lees verder
Lees meer!

Rustig wandelen - in de Betuwe

Column door Ap Dijksterhuis

Even uitwaaien, bewegen en je gedachten verzetten in de natuur. Zeker in deze tijd is dat voor veel mensen belangrijk. Het zal echter niemand ontgaan zijn dat het druk is in de natuur. Gelukkig zijn er in de Betuwe veel mooie én rustige wandelroutes. Zo wandelde Ap Dijksterhuis het Rondje Valburg en schreef hij daar achteraf een leuke column over in De Gelderlander! Wil je meer lezen over de ervaringen van Ap over zijn Rondje Valburg? Lees dan zijn column. Natuurlijk kun je deze, of een van de andere mooie routes in de Betuwe ook zelf uitproberen.

Lees verder
Lees column

De Betuwe: Langs stromend water

Er stroomt heel wat water door de Betuwe. Op de plek waar de Waal en de Rijn samenkomen vind je een bijzonder stuk erfgoed: Fort Pannerden. Dit is een verborgen parel gelegen in Doornenburg die alles te maken heeft met water. Dit Fort wordt natuurlijk niet voor niks 'de kraan op de Nieuwe Hollandse Waterlinie' genoemd. 

 

Lees verder
Lees meer over Fort Pannerden
Fort Pannerden, Drone, Betuwe

Ga je op pad? - Check de drukteradar voor vertrek

Volg jij de kudde? Of trek jij je eigen plan? Een polonaise is leuk, maar niet als je voor je rust komt.

Wil jij het Rijk van Nijmegen ontspannen beleven en de drukte vermijden? Op onderstaande kaart zie je meer dan 250 locaties in Gelderland. Per locatie kan je zien wat de gemiddelde drukte per dag én tijdstip is. De drukte wordt weergeven door middel van kleuren groen (rustig), geel (gezellig druk) en rood (druk). Deze data is betrouwbaar door het gebruik van digitale databronnen en geheel AVG-proof. Zo check je dus eenvoudig of je veilig kunt recreëren op de plek waar jij naartoe wilt en vind je alternatieven voor een ander moment of een andere locatie. Wie weet ontdek je door de drukteradar nog nieuwe plekken! Check voor je vertrekt dus de drukteradar.