Uitdagende wandelingen

In het Rijk van Nijmegen wandel je prachtig langs wijngaarden en over glooiende heuvels. Hou je van stevige tochten waarbij een heuveltje meer of minder niet telt? Of zoek je de uitdaging liever in een spelvorm op? Wij tippen je een aantal uitdagende wandelingen in het Rijk van Nijmegen. Een beetje buffelen is wat deze wandelingen zo aantrekkelijk maakt!

N70 natuurwandelroute

Deze unieke wandeling voert je over 8 'bergen' met fraaie namen zoals de Boterberg, Sterrenberg en de Duivelsberg. Ook wandel je onderweg door bossen en biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten over de polders, schilderachtige laantjes en het rivierenlandschap. Het ontstaan van de N70 wandelroute gaat terug naar 1970, het natuurbeschermingsjaar. Sinds die tijd is de N70 een zeer populaire wandelroute onder natuurliefhebbers.

Lees verder
Bekijk de route
N70 Wandelroute N70 Wandelroute, Wandelen, Rijk van Nijmegen, Natuur

De vierdaagse - op je eigen tempo

Wanneer je altijd al benieuwd bent geweest naar de Vierdaagse en de plekken waar lopers zo lyrisch over zijn, probeer dan eens delen van de Vierdaagse-route. In voor een echte uitdaging? Wandel dan alle vier de routes in je eigen tijd. Zonder de massa’s zie je net iets meer. Tipje van de sluier: het is inderdaad zo mooi als ze zeggen. Hier lees je alles over de routes!

Sjouw mee met de Kaaisjouwers

Nieuwsgierig naar het verleden van de Nijmeegse Benedenstad en de Waalkade? Sjouw mee met de kaaisjouwers! De kaaisjouwers waren degenen die, tot de opening van de Waalbrug in 1936, de goederen de stad Nijmegen in brachten. Schrijver Frank Antonie neemt je mee langs de kade en de Oude Haven, door de Benedenstad, en vertelt over het leven van de kaaisjouwers en hun barre leefomstandigheden.

Al spelend de stad ontdekken

Ben je gek op spellen en op wandelen? Nijmegen zal nooit meer hetzelfde zijn, als je het geheim van Karel de Grote hebt kunnen ontdekken met het stadsspel van CityGoose. City Code Nijmegen is pittig en geschikt voor de stadsavonturier die niet van opgeven houdt. Het spel is te koop bij VVV Nijmegen.

Ben je een fan van Geocaching? Ook dat kan in Nijmegen! Bekijk hier een artikel over de avonturen in Nijmegen.

Lees verder

Meer wandelingen - In het Rijk van Nijmegen