Zwemmen in het Rijk van Nijmegen

Wij Nederlanders zijn gek op zwemmen. Even lekker dobberen, je gewichtloos voelen en relaxen. Of juist roetsjen van de glijbaan, peddelen in het water en iedereen nat spetteren. Mooi of slecht weer, gezellige drukte, actief bezig zijn of juist genieten in alle rust – het kan allemaal in het Rijk van Nijmegen.

Vier de zomer op het strand ☀

Op mooie zomerdagen rijden we massaal naar de Noordzee om te gaan zonnen en zwemmen. Maar wist je dat je helemaal niet naar de kust hoeft om te genieten van een stranddag?

In het Rijk van Nijmegen vind je een aantal recreatieplassen waar je heerlijk kunt zwemmen in de natuur. Recreatieplas de Berendonck ligt aan de rand van Nijmegen in Wijchen. Het heeft een breed zandstrand en ruime ligweide. Voor kinderen zijn er speeltoestellen. Ook horeca is aanwezig.

Bij Beuningen, vlakbij Nijmegen, ligt recreatieplas de Groene Heuvels met heel schoon zwemwater. Je kunt er heerlijk sporten en spelen, maar ook lekker zonnen op een prachtig zandstrand. Voor duikers is de Groene Heuvels een echt onderwaterparadijs, vanwege de grote diepte en helderheid in het water. Horeca is aanwezig.

Ten zuiden van Nijmegen, in de kop van Noord-Limburg, ligt recreatiegebied Mookerplasin het plaatsje Plasmolen. Het gezellige strand van De Grote Siep biedt je een breed zandstrand, een ruime ligweide en diverse voorzieningen zoals speeltoestellen en horeca.

Aan de Waal vind je diverse waalstrandjes waar je je lekker kunt vermaken. Neem alleen geen duik, want door de sterke stroming van de rivier kan dit heel gevaarlijk zijn. In de Spiegelwaal, tussen Lent en Nijmegen, is zwemmen wel toegestaan. Je kunt ook gaan zwemmen bij de Lentse plas, onderdeel van natuur- en recreatiegebied De Waaijer. 

Lees verder

Subtropisch zwemparadijs

Een klein halfuurtje rijden vanaf Nijmegen ligt Center Parcs Het Heijderbos. In het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo kun je met het hele gezin veel plezier beleven! Laat je meevoeren in de snelste wildwaterbaan van Nederland! Roetsj naar beneden van een van de drie glijbanen. Of verken de rustgevende onderwaterwereld van een verzonken stad, tussen exotische vissen. Voor peuters en baby’s is er een speciaal verwarmd bad.

Waterpret

In de gemeente Overbetuwe, vlakbij Valburg, ligt Strandpark Slijk-Ewijk. Naast lekker zwemmen kunnen kinderen hier zich de hele dag vermaken met de speelmogelijkheden. Voor kinderen is er een speelschip en avontureneiland, waar ze via een hangbrug of trekpontje kunnen komen. Op het eiland kunnen ze flink klimmen en klauteren op natuurlijke speelelementen. Op het strand kunnen ze zich vermaken met speeltoestellen. Terwijl de kinderen zich uitleven kan de rest van het gezelschap neerstrijken bij Zandziebar. Hier is een kiosk met terras en loungebanken waar men heerlijk kan ontspannen. Geniet van borrelplatters en een verfrissend drankje. Wil je zelf ook het water op? Vanuit de kiosk wordt de verhuur van de waterfietsen, SUP’s, kano’s en kajaks geregeld. Wel zin in een spelletje maar niet om het water op te gaan? Maak dan gebruik van de gratis sport- en speluitleen.

De Linge is de langste rivier van Nederland en begint in Doornenburg. Vanuit daar kun je de rivier ontdekken per kano, kajak of SUP. Huur je materialen bij Lingevaart en vaar langs natuurlijke oevers, boomgaarden en het middeleeuwse Kasteel Doornenburg.  

Lees verder

Zwembaden in Nijmegen

Openluchtbad de Goffert ligt in de groene long van Nijmegen, het Goffertpark. Het bad beschikt over een 50-meter bassin met springplanken, een speelbassin met een glijbaan, een peuterbad en een grote ligweide.

Bij slecht weer kun je beter naar een van de binnenzwembaden. Sportfondsenbad Nijmegen – West beschikt over een 50-meter bassin met springplanken, een recreatiegedeelte met een glijbaan, een speelbassin, een peuterbad en een buitenbad met grote ligweide. Het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen is een overdekt zwembad met een bassin met acht wedstrijdbanen van 25 meter en een doelgroepenbad met beweegbare bodem, met vier banen van 25 meter. Zwembad Dukenburg, ook in Nijmegen, is een overdekt zwembad met een 25-meter bassin en een instructiebassin.

Een dagje relaxen

Thermen Berendonck is pas geopend en een van de mooiste en meest luxueuze wellnessresorts van Nederland. Het resort ligt in een natuurlijke omgeving aan recreatieplas Berendonck (nabij Wijchen). Dit nieuwe reosrt telt vele (unieke) saunafaciliteiten, baden, rustruimtes en restaurants en is ideaal voor een dagje ontspanning en genieten. Iedere woensdag is het badkledingdag.

In Nijmegen ligt Sanadome, waar je heerlijk kunt relaxen in de thermenfaciliteiten met mineraalrijk thermaal water. Een binnen- en buitenzwembad, diverse whirlpools met onder andere zuurstof- en lavendeltoevoeging, een zoutwaterbad, mintkamer en stoomkamer. Badkleding is verplicht.

 

Lees verder

Dit vind je misschien ook leuk: