De leukste activiteiten voor de meivakantie 2023 in Nijmegen

Hoera, meivakantie! Leuke dagjes uit mogen weer gepland worden. Ga met de kinderen op avontuur met deze leuke meivakantie tips in het Rijk van Nijmegen.

Wanneer is de meivakantie?
De meivakantie loopt van 29 april t/m 7 mei 2023.

Wat te doen in de meivakantie?

Op zoek naar kabouters
Ga op zoek naar de kabouters die in het bos bij Berg en Dal wonen! De kabouters hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg...

Een recreatiegebied van Leisurelands bezoeken

Aan of op het water is het altijd fijn! In het Rijk van Nijmegen vind je een aantal recreatiegebieden waar je je gerust een hele dag kunt vermaken. Of je actief bezig wil zijn of even heerlijk wil ontspannen, bij de superverzorgde recreatieplassen van Leisurelands kan het! Naast dat je heerlijk kunt spelen op het strand, ontspannen op de ligweides of zwemmen in het water, zijn er veel leuke ondernemingen gevestigd op de gebieden. Denk aan golfbanen, outdoorcentra, restaurants en strandpaviljoens, wellnessresorts, waterskibanen en nog veel meer! 

Kinderbevrijdingsfestival
Vrijheid vieren! Dat vinden wij belangrijk én leuk én dat kunnen we goed. Elk jaar, op 5 mei, wordt in de Lindenberg het Kinderbevrijdingsfestival georganiseerd. Voor alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar vieren we tijdens het Kinderbevrijdingsfestival dat we leven in een (be)vrij(d) land. We doen dat met mooie, bijzondere en feestelijke activiteiten, zoals voorstellingen, workshops en muziek. Kom jij met ons mee feesten?

Sprookjesachtige kastelen
De meivakantie is de perfecte tijd om sprookjesachtige kastelen te bezoeken met kinderen. De kastelen zijn vaak omringd door prachtige tuinen en bieden een fascinerende kijk op de geschiedenis en architectuur van vroegere tijden. Bovendien bieden veel kastelen speciale activiteiten en rondleidingen voor kinderen aan, waardoor ze op een leuke en educatieve manier kunnen leren. Tijdens het bezoeken van deze kastelen krijgen kinderen de kans om hun verbeelding de vrije loop te laten en zich voor te stellen dat ze in een echte sprookjeswereld zijn beland. Bekijk een overzicht van alle kastelen in het Rijk van Nijmegen hier.


 

Lees verder

Pannenkoeken smullen
Al die uitjes maken hongerig! Gelukkig is het Rijk van Nijmegen een heus pannenkoeken paradijs. Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of je vindt het wel terug op een pannenkoek. Zo zijn er pannenkoeken met pulled chicken of met hummus en avocado. Ook als veganist of met een glutenallergie is er voor jou een overheerlijke pannenkoek te krijgen bij een van de vele pannenkoekenbakkers in het Rijk van Nijmegen. Gelegen in de stad of juist in de natuur is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Schuif aan en smullen maar!

Meivakantie met kinderen

Laat ons weten hoe jij de meivakantie gevierd hebt via #visitnijmegen! Wie weet delen we je foto's wel! 

Dit vind je misschien ook leuk: