De leukste activiteiten voor de meivakantie 2022 in Nijmegen

Hoera, meivakantie! Leuke dagjes uit mogen weer gepland worden. Ga met de kinderen op avontuur met deze leuke meivakantie tips in het Rijk van Nijmegen.

Wanneer is de meivakantie?
De meivakantie loopt van 30 april t/m 8 mei 2022.

Wat te doen in de meivakantie?

Op zoek naar kabouters
Ga op zoek naar de kabouters die in het bos bij Berg en Dal wonen! De kabouters hebben zich verstopt in paddenstoelen, maar ook in de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’. In het kabouterboekje staan leuke opdrachten voor de kinderen, met kleurplaat, een memory spel, invuloefeningen en zelfs kabouterliedjes voor onderweg..

Sprokkelkunst maken bij Heumensoord
Kom samen met je (klein)kinderen tot 12 jaar avonturen beleven in de natuur! Kijk met andere ogen en verwonder je. Sprokkel op 3 mei samen takken, eikels, bladeren, veertjes, stenen en bloemen en maak er natuurkunstwerken van. Wat voor moois neem jij mee naar huis?

Het is een stuk drukker geworden in de natuurgebieden in onze regio. Het is belangrijk om rekening te houden met elkaars aanwezigheid, maar ook het welzijn van de dieren die leven in het gebied. Dit kun jij doen om de natuur zo min mogelijk te verstoren:

  • Vermijd het spitsuur aan het einde van de ochtend en begin van de middag;
  • Voer geen dieren;
  • Neem een verrekijker mee en geniet in stilte;
  • Kom met het openbaar vervoer.

Kinderbevrijdingsfestival
Vrijheid vieren! Dat vinden wij belangrijk én leuk én dat kunnen we goed. Elk jaar, op 5 mei, wordt in de Lindenberg het Kinderbevrijdingsfestival georganiseerd. Voor alle kinderen van 3 tot en met 12 jaar vieren we tijdens het Kinderbevrijdingsfestival dat we leven in een (be)vrij(d) land. We doen dat met mooie, bijzondere en feestelijke activiteiten, zoals voorstellingen, workshops en muziek. Kom jij met ons mee feesten?

Gekleed op het kasteel
Van 3 t/m 8 mei ontdek je op kasteel Hernen tijdens de rondgang van alles over kleding in de middeleeuwen. Uiteraard maak je ook een rondgang met de ‘pratende’ lantaarn en ga je het verhaal van ‘de verdwenen toren’ beleven. Na afloop is er ook nog een leuke buitenspeurtocht! Reserveer jouw ticket hier.

Sherlock Detective Game Nijmegen
Sherlock is een interactieve tour en spannende game ineen, dwars door het hart van de stad. Jullie komen langs de leukste plekjes terwijl jullie een mysterie oplossen... Is jullie detectiveteam met een onberispelijke reputatie er klaar voor? Leuk voor het hele gezin en te spelen op je eigen mobiele telefoon; ideaal!

 

Lees verder

Pannenkoeken smullen
Al die uitjes maken hongerig! Gelukkig is het Rijk van Nijmegen een heus pannenkoeken paradijs. Tegenwoordig kan je het zo gek niet bedenken of je vindt het wel terug op een pannenkoek. Zo zijn er pannenkoeken met pulled chicken of met hummus en avocado. Ook als veganist of met een glutenallergie is er voor jou een overheerlijke pannenkoek te krijgen bij een van de vele pannenkoekenbakkers in het Rijk van Nijmegen. Gelegen in de stad of juist in de natuur is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Schuif aan en smullen maar!

Meivakantie met kinderen

Laat ons weten hoe jij de meivakantie gevierd hebt via #visitnijmegen! Wie weet delen we je foto's wel! 

Dit vind je misschien ook leuk: