Leuke uitjes in het Rijk van Nijmegen wanneer het regent

Het regent al dagen pijpenstelen en je bent het beu om steeds maar binnen te zitten. De kinderen vliegen tegen de muren omhoog en de televisie draait overuren. Hoog tijd om toch naar buiten te gaan! Want ook met slecht weer zijn er genoeg leuke uitjes in Nijmegen en omgeving. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Musea in het Rijk van Nijmegen

Veel musea hebben extra activiteiten voor kinderen. Op die manier hebben ze niet alleen een leuke middag maar steken ze er ook nog iets van op.

MuZIEum
In het MuZIEum ervaar je zelf hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Ga op ontdekkingstocht in een wereld waar horen, ruiken, proeven en voelen opeens een veel grotere rol spelen dan je gewend bent. Op het interactieve doe-plein test je hoe goed jij geuren herkent of leer je in braille schrijven.

Museum Het Valkhof 
Bij Museum Het Valkhof vind je een kleurrijke collectie moderne kunst en een prachtige verzameling oude kunst. Bovendien kom je alles te weten over de tijd dat Nijmegen de grootste Romeinse stad van Nederland was. Kinderen leven zich uit op de Romeinenwerkplaats of het ARCHEOlab.

Vrijheidsmuseum
De Tweede Wereldoorlog staat hier centraal, in samenhang met de geschiedenis van de 20e eeuw én de actualiteit. Naast de vaste en wisselende exposities organiseert het Vrijheidsmuseum ook regelmatig allerlei activiteiten, zoals een spionagetraining voor kinderen.

De Bastei
De Bastei vertelt het verhaal van de rivier de Waal en de stad Nijmegen. Je gaat hier op reis door het verleden, het heden en de toekomst en ontdekt de flora en fauna van het Gelderse rivierengebied. Kleine onderzoekers worden uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar bepaalde vissen of uilenballen te pluizen.

Fort Pannerden
In het meest oostelijke van de 60 stoere forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie kan je je de hele dag vermaken. In Expeditie Pannerden (vanaf 6 jaar) ontdek je het geheim van Soldaat Willem Derksen. Voor alle avonturiers vanaf 12 jaar is er de escape room Elements. Kan jij het fort redden? Of ga zelf op pad met de audioguide of de groene belevingsroute rondom Fort Pannerden.

Lees verder

Een filmpje pakken of lekker naar het theater?

Aan bioscopen geen gebrek in het Rijk van Nijmegen. Voor een leuke, spannende of mooie film kun je bij de volgende locaties terecht:
Nijmegen: Pathé, Vue of LUX
Beuningen: van Heemstrabaan
Wijchen: Cinema Roma
Malden: Cine Twins
Met de popcorn op schoot laat je je meevoeren met de nieuwste films en vergeet je even de wereld (en regen) om je heen.

Theater is echt niet alleen voor volwassenen. Zelfs voor de allerkleinste gasten worden in de Stadsschouwburg regelmatig leuke voorstellingen vertoond. Ook voor de oudere kinderen is er van alles te bekijken, zoals een leuke musical of een spetterende muziekvoorstelling.

of toch liever zwemmen?

Neem dan een heerlijke duik in een van de zwembaden die er in Nijmegen en omgeving zijn. Met de kleintjes tot 4 jaar kun je lekker spartelen en spelen bij Zwembad Dukenburg en Zwembad De Meerval tijdens de Kids Instuif en bij het Sportfondsenbad Nijmegen-West tijdens Jip’s Spartelclub. De grotere kinderen kunnen ’s middags en in het weekend plonzen en spetteren tijdens het recreatief zwemmen.

Lees verder

Op pad met een groep?

EnjoyVR
Met een groep is het een aanrader om eens te gaan kijken bij EnjoyVR. Hier stap je een compleet andere wereld in dankzij de Virtual Reality bril die je draagt. Wat dacht je ervan om op safari te gaan, de Mount Everest te beklimmen of op 160 meter hoogte over een plank te lopen?

LaserQuest
Bij LaserQuest leef je je uit met laserguns. In de donkere, mysterieuze arena speel je dit strategische, maar vooral leuke spel. Liever iets minder actie en adrenaline? Daag elkaar dan uit op de glow in the dark midgetgolfbaan.

Planet Awesome
Ga een rondje karten op een multi-level kartcircuit, bowlen op één van de 12 bowlingbanen, de virtuele wereld verkennen via Virtual Reality (VR) Escape Rooms, lasergamen in een Neo-Tokyo decor of Glow in the Dark golfen in een waanzinnige wereld. Alle activiteiten bij Planet Awesome zijn ook te combineren voor een middag of avond plezier.

Lees verder

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK: