Lunchen nijmegen, hotel blue

De beste plekken om te lunchen in het Rijk van Nijmegen

Lekker lunchen in Nijmegen of omgeving? Wij tippen de lunchrooms, restaurants en lunch cafés waar je het beste kunt aanschuiven voor een heerlijke salade, een belegd broodje of een klassieke tosti ham-kaas. In het centrum, aan de Waalkade, buiten het centrum en in de omgeving van Nijmegen zijn dit de hotspots waar je moet zijn voor je lunch!

Lunchen aan de Waalkade in Nijmegen

De Waalkade is een geliefde plek om te lunchen. Want uitkijken op Waalbruggen en de voorbijvarende schepen, wie wil dat nou niet? Er liggen veel fijne terrassen aan de Waalkade. Bij Dock 17, Grand café Waterwolf of Vief zit je sowieso goed voor een lekkere lunch aan het water.

De Bastei - Waalkade 83

Voor echt een topuitzicht over de Waal moet je op het dakterras van het museum De Bastei zijn. Deze is alleen voor bezoekers, dus bekijk eerst de bijzondere archeologische opgravingen en kom meer te weten over de cultuur en natuur in het Nijmeegse rivergebied. Je eindigt helemaal bovenin bij het café. Hier word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de Waal. Zeker vanaf het glazen balkon, waarbij je een 360 graden om je heen kunt kijken. Je kijkt van het Valkhofpark tot aan de Waal; met haar drie bruggen, de uiterwaarden en aan de overkant Veur-Lent. Op het lunchmenu staan belegde broodjes, soepen, salades, burgers en uitsmijters, maar ook de appeltaart van Droom. Volgens velen de lekkerste van de regio! 

Wandelen over de Waalkade? Dit mooie stukje Nijmegen is onderdeel van onze gratis stadswandeling.
Lees verder

buiten het centrum van Nijmegen lunchen

Lunchen in de omgeving van Nijmegen

Bakkerij Derks - Grosse Strasse 73 Kranenburg (Dld)

Net over de grens bij Nijmegen in het Duitse Kranenburg vind je Bakkerij en lunchroom Derks. Neem hier plaats in het sfeervolle Kranisch café en geniet van knapperige ovenverse broodjes. Of heb je liever iets zoets? Kies dan een lekker gebakje of stukje taart uit. Samen met een goed kopje koffie is het even heerlijk genieten.

Uitbaeterij De Viersprong - Grootestraat 44 Batenburg

Wanneer je een bezoek brengt aan het Land van Maas en Waal ga dan ook zeker naar het schilderachtige Batenburg met zijn kasteelruïne. Voor een heerlijke lunch kun je hier terecht bij restaurant en café 'Uitbaeterij De Viersprong'. Stil je honger met een luxe belegd broodje, warme uitsmijter of lekker stukje gebak terwijl je geniet van de rust van dit kleine middeleeuwse stadje. 

Meer plekken om lekker te eten in Nijmegen:

Dit vind je misschien ook interessant: