Lunchen nijmegen, hotel blue

De beste plekken om te lunchen in Nijmegen

Lekker lunchen in Nijmegen? Wij tippen de lunchrooms, restaurants en lunch cafés waar je het beste kunt aanschuiven voor een heerlijke salade, een belegd broodje of een klassieke tosti ham-kaas. In het centrum, aan de Waalkade en net buiten Nijmegen-centrum zijn dit de hotspots waar je moet zijn voor je lunch!

LET OP: Check altijd de website van de locatie voor de laatste informatie. Bij veel horecazaken wordt namelijk gewerkt met reserveringen in verband met de coronamaatregelen.

Lunchen aan de Waalkade in Nijmegen

De Waalkade is een geliefde plek om te lunchen. Want uitkijken op Waalbruggen en de voorbijvarende schepen, wie wil dat nou niet? Er liggen veel fijne terrassen aan de Waalkade. Bij Dock 17, De Gelagkamer of Ribs Factory zit je sowieso goed voor een lekkere lunch aan het water.

De Bastei - Waalkade 83

Voor echt een topuitzicht over de Waal moet je op het dakterras van het museum De Bastei zijn. Deze is alleen voor bezoekers, dus bekijk eerst de bijzondere archeologische opgravingen en kom meer te weten over de cultuur en natuur in het Nijmeegse rivergebied. Je eindigt helemaal bovenin bij het café. Hier word je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de Waal. Zeker vanaf het glazen balkon, waarbij je een 360 graden om je heen kunt kijken. Je kijkt van het Valkhofpark tot aan de Waal; met haar drie bruggen, de uiterwaarden en aan de overkant Veur-Lent. Op het lunchmenu staan belegde broodjes, soepen, salades, burgers en uitsmijters, maar ook de appeltaart van Droom. Volgens velen de lekkerste van de regio! 

Wandelen over de Waalkade? Dit mooie stukje Nijmegen is onderdeel van onze gratis stadswandeling.
Lees verder

buiten het centrum van Nijmegen lunchen

Meer plekken om lekker te eten in Nijmegen:

Dit vind je misschien ook interessant: