De Betuwe

Monitor bezoekersdrukte - Drukte in de Airborne Region

Veel Nederlanders besteden deze zomer en herfst hun vrije tijd in eigen land. Daarom is de kans groot dat het op verschillende plekken in de regio druk gaat worden, zoals in september rondom de Airborne activiteiten. Op onderstaande kaart zie je voor locaties in de gemeentes Arnhem, Renkum, Ede en Overbetuwe of het er druk=rood, gemiddeld=oranje of rustig=groen is. Iedere dag geven de lokale experts ter plaatse in de ochtend, middag en avond de status door. Zo weet je dus of je veilig kunt recreëren op de plek waar je naartoe wilt of dat je beter ergens anders naartoe kunt gaan. Het mooie is dat de kaart ook gelijk leuke alternatieven geeft wanneer een locatie te druk is. Zo kom je dus misschien wel op plekken waar je eerste instantie niet aan had gedacht! Check dus deze monitor (druktemeter) voordat je op pad gaat.

Laat je inspireren!

Elst, Kerk, Paard, standbeeld, markt

Elst, Kerk, Paard, standbeeld, markt

© Nationale Beeldbank

To Do: Bekijk de uitagenda

Het hele jaar zijn er verschillende evenementen in de Betuwe, van Kom in de kas waarbij je geniet van allerlei soorten fruit tot de grote paardenmarkt in Elst! Bekijk hier het hele overzicht! 

© Jurjen Drenth

De mooiste routes in de Betuwe

In de Betuwe wandel en fiets je door een omgeving met pittoreske dorpen, fleurige fruitgaarden en een uitgestrekt rivierenlandschap. Bekijk hier de verschillende routes! 

QKLQ minicamping, overnachten, Betuwe

QKLQ minicamping, overnachten, Betuwe

© Minicamping QKLQ

Overnachten in de Betuwe

Kom je ook overnachten in de Betuwe? Bekijk dan ons overzicht met de leukste hotels, campings, b&b's en vakantiewoningen in de regio! 

Fort Pannerden, Expeditie, ontdek

Fort Pannerden, Expeditie, ontdek

© Duncan de Fey

Een dagje uit

© Shutterstock

Ontdek cultuur en historie

Duik in de geschiedenis en ontdek de mooiste plekjes!

Pont

Pont

© Veerdienst Renkum

Over dijken en rivieren

Fruit, Betuwe, Appel, Gaarsd

Fruit, Betuwe, Appel, Gaarsd

© Gemeente Druten

Geniet van de fleurige fruitgaarden

De Betuwe is vooral bekend van de fleurige fruitgaarden en is dan ook zeker een bezoekje waard. Boomgaarden met peren, appels en kersen wisselen elkaar af. Vooral in het voorjaar, wanneer de bloesem aan de boom zit, is het mooi om een dagje naar de fruitgaarden te gaan. Het is dan prachtig wandelen en fietsen in de Betuwe. In het najaar zie je de ‘plukkers’ in actie, die dan het rijpe fruit aan het plukken zijn.

Lees verder
Verder lezen

Fiets- en wandelroutes - in de Betuwe

Fort Pannerden, Drone, Betuwe

Fort Pannerden, Drone, Betuwe

© Skyfoto

De Betuwe: Langs stromend water

Er stroomt heel wat water door de Betuwe. Op de plek waar de Waal en de Rijn samenkomen vind je een bijzonder stuk erfgoed: Fort Pannerden. Dit is een verborgen parel gelegen in Doornenburg die alles te maken heeft met water. Dit Fort wordt natuurlijk niet voor niks 'de kraan op de Nieuwe Hollandse Waterlinie' genoemd. 

 

Lees verder
Lees meer over Fort Pannerden

To do - Alle events op een rij

Deel ook je foto via #debetuwe of #visitnijmegen