De Betuwe

De Betuwe, een dijk van een landschap - Ontdek de prachtige kleuren

In de fleurige fruitgaarden van de Betuwe komen kleuren pas echt tot hun recht. In het voorjaar kleurt de bloesem de boomgaarden wit en roze. De vruchten hiervan, verse appels en peren, pluk je in het najaar zelf tijdens de appelplukdagen.

En de vol rode kersen koop je in juni in een stalletje, gewoon langs de weg. Trek je wandelschoenen aan of spring op de fiets. De ruige uiterwaarden en kronkelende dijken langs de rivieren, zijn in alle seizoenen een uitnodiging. Op het water kan je zowel ontspannen als inspannen. Al kanovarend of suppend word je één met de langste rivier van Nederland de Linge. 

 

Geniet van de fleurige fruitgaarden

De Betuwe is vooral bekend van de fleurige fruitgaarden en is dan ook zeker een bezoekje waard. Boomgaarden met peren, appels en kersen wisselen elkaar af. Vooral in het voorjaar, wanneer de bloesem aan de boom zit, is het mooi om een dagje naar de fruitgaarden te gaan. Het is dan prachtig wandelen en fietsen in de Betuwe. In het najaar zie je de ‘plukkers’ in actie, die dan het rijpe fruit aan het plukken zijn.

Verder lezen

To Inspire - Dit willen we je niet onthouden

Elst, Kerk, Paard, standbeeld, markt

To Do: Bekijk de uitagenda

Het hele jaar zijn er verschillende evenementen in de Betuwe, van Kom in de kas waarbij je geniet van allerlei soorten fruit tot de grote paardenmarkt in Elst! Bekijk hier het hele overzicht! 

Fietsers, Park Lingezegen, Betuwe

De mooiste routes in de Betuwe

In de Betuwe wandel en fiets je door een omgeving met pittoreske dorpen, fleurige fruitgaarden en een uitgestrekt rivierenlandschap. Bekijk hier de verschillende routes! 

QKLQ minicamping, overnachten, Betuwe

Overnachten in de Betuwe

Kom je ook overnachten in de Betuwe? Bekijk dan ons overzicht met de leukste hotels, campings, b&b's en vakantiewoningen in de regio! 

Fort Pannerden, Expeditie, ontdek

Een dagje uit

Kasteel Doornenburg

Duik in de geschiedenis en ontdek de mooiste plekjes op Kasteel Doornenburg.

Pont

Fietsroutes met pontjes

De Betuwe: Langs stromend water

Er stroomt heel wat water door de Betuwe. Op de plek waar de Waal en de Rijn samenkomen vind je een bijzonder stuk erfgoed: Fort Pannerden. Dit is een verborgen parel gelegen in Doornenburg die alles te maken heeft met water. Dit Fort wordt natuurlijk niet voor niks 'de kraan op de Nieuwe Hollandse Waterlinie' genoemd. 

 

Lees meer over Fort Pannerden

To do - Alle events op een rij

Deel ook je foto via #debetuwe of #visitnijmegen