Afrika Museum in Berg en Dal

8x musea in het Rijk van Nijmegen

cultureel op pad

Het Rijk van Nijmegen ademt cultuur en historie! De stad is onlosmakelijk verbonden met de Romeinen, en ook in de omgeving heeft zich in vroegere tijden veel afgespeeld. Vandaag de dag stuit je nog steeds op sporen van die tijd, omgeven door glooiende natuur. In de regio wandel je langs historische locaties, bekijk je prachtige kunst in musea en doe je nieuwe ervaringen op. Ga mee op pad en beleef de culturele uitjes in het Rijk van Nijmegen!

2. Vrijheidmuseum

In het Vrijheidmuseum in Groesbeek zie en beleef je het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. Er is nooit één verhaal. De Tweede Wereldoorlog krijgt in het museum vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de 20e eeuw en de actualiteit.

 

3. Valkhof Museum

4. muZIEum

Het lijkt zo vanzelfsprekend: even je favoriete trui uit de kast pakken, de lekkerste pot pindakaas scoren in de supermarkt, hoe doe je dat als je niet kunt zien? Dit ervaar jezelf in de donkerbeleving van het muZIEum in Nijmegen, het ervaringsmuseum over zien en niet-zien.

9. Museum Kasteel Wijchen

Ondanks zijn keurig renaissance uiterlijk heeft Kasteel Wijchen, geheel gerenoveerd in 2020-2021, een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het decor geweest van strijd, van verbannen liefde en koninklijk leven. Het museum dat in het kasteel gevestigd is toont een archeologische collectie die is aangevuld met kleine interactieve onderdelen. 

 

Dit vind je misschien ook leuk: