9x musea in het Rijk van Nijmegen

cultureel op pad

Het Rijk van Nijmegen ademt cultuur en historie! De stad is onlosmakelijk verbonden met de Romeinen, en ook in de omgeving heeft zich in vroegere tijden veel afgespeeld. Vandaag de dag stuit je nog steeds op sporen van die tijd, omgeven door glooiende natuur. In de regio wandel je langs historische locaties, bekijk je prachtige kunst in musea en doe je nieuwe ervaringen op. Ga mee op pad en beleef de culturele uitjes in het Rijk van Nijmegen!

1. Afrika Museum

Voor een reis naar Afrika hoef je geen vliegticket te kopen! Afrika is het één na grootste continent ter wereld, vol diversiteit, bloeiende modescenes en dichterbij dan je denkt. Europa en Afrika zijn al eeuwen met elkaar verbonden en dat is terug te zien in het ons alledaagse leven. In het Afrika Museum,  in de bosrijke en heuvelachtige omgeving van Berg en Dal, zie je een hedendaags Afrika met een blik op het verleden en de toekomst verdeeld over een binnen- en buitenmuseum. 

Lees verder

2. Vrijheidmuseum

In het Vrijheidmuseum in Groesbeek zie en beleef je het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. Er is nooit één verhaal. De Tweede Wereldoorlog krijgt in het museum vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de 20e eeuw en de actualiteit.

 

3. Museum Het Valkhof

4. Velorama

Het enige fietsmuseum van Nederland vind je in aan de Waalkade in Nijmegen! Bij Het Nationaal Fietsmuseum Velorama zie je hoe het vervoersmiddel zich ontwikkelt van loopfiets tot tweewieler. Daarnaast staan er bijzondere stukken zoals een fiets van de Koninklijke familie en de racefiets waarmee Wim van Est een beroemde val maakte tijdens de Tour de France.

9. Museum Kasteel Wijchen

Ondanks zijn keurig renaissance uiterlijk heeft Museum Kasteel Wijchen, midden in het centrum van Wijchen, een lange en roerige geschiedenis achter de rug. Door de eeuwen heen is het decor geweest van strijd, van verbannen liefde en koninklijk leven. Vanwege renovatie is het museum tijdelijk vanuit het kasteel naar het nabijgelegen Koetshuis verplaatst.

 

En dan... - pannenkoeken!

Na een dag op pad, is niets zo fijn als lekker neerstrijken en smullen van een hartige of zoete pannenkoek. In het Rijk van Nijmegen vind je heel veel pannenkoekenrestaurants, van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen. Een heerlijke traditionele pannenkoek met spek en stroop? Of ga je toch liever voor iets spannenders en kies je een pannenkoek met gegrilde paprika, hummus en avocado? Het kan tegenwoordig allemaal, en dat maakt pannenkoeken eten zo leuk!

Dit vind je misschien ook leuk: